Mutuam Activa coneix de primera mà l’edifici històric de la Universitat de Barcelona

Gener 18, 2016

El 14 de gener un animat grup de 30 sèniors molt actius de Mutuam Activa entre els que hi havia sèniors de Clinicum, Col.legi de Farmacèutics, Mutual Mèdica, Vital Seguro i mutualistes del Servei Gent Gran de Mutuam, va iniciar el recent estrenat any 2016, amb una visita a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona. La construcció situada a la Plaça de la Universitat, va ser construïda entre els anys 1863 - 1892 segons el projecte de l´arquitecte Elies Rogent i Amat que se'n va fer càrrec. Tots els nostres amics molt ben acompanyats amb un guia, va passejar pels espais i estances més interessants de l´edifici rebent explicacions de tota mena. Van conèixer el vestíbul principal, l´escala d´honor, el paranimf, els claustres, la bonica Biblioteca de Lletres, el Fons de Reserva del CRAI... i la Capella !

D'entre tots aquests espais, el paranimf és l'espai mes emblemàtic que a tothom va enlluernar. El paranimf va ser creat amb l'objectiu de convertir-se en el centre neuràlgic de la vida universitària, que està situat en el cos central de l'edifici: exactament sobre el vestíbul.  La seva construcció es va donar per acabada l´any 1884, en el que es van penjar els sis grans quadres de temàtica històrica. En aquesta estança, es celebren els actes més solemnes, com inauguracions de cursos, investidures "Doctor Honoris Causa", a banda de ser escenari durant l'any de multitud d'activitat acadèmiques, científiques i culturals de la ciutat comtal.

Tots van gaudir de la visita al bell mig de la ciutat de Barcelona i van aprendre una miqueta més d'una de les nostres mil·lenàries institucions, com és la universitat.

Ja us heu informat ben bé de tota la programació d'hivern? Clica aquí per no perdre't cap detall ! T'hi esperem.


Deixa un comentari