Museu del cànem: els amics de Mutuam Activa coneixen de ben aprop els mil usos del cànem
El 24 de febrer un molt ben avingut grup de 30 persones sèniors molt actives de Mutuam Activa van ser els protagonistes d'una original visita al Museu del Cànem, ubicat al Palau Mornau. Aquest edifici, construït entre els segles XVI i XVII va ser remodelat a consciència l'any 1908 per l´arquitecte Raspall, un dels màxims exponents del Modernisme català. A la façana hi destaca la tribuna de ferro forjat i al pati interior de l´escala, el fanal de forja i la claraboia de vidre. De l´edifici original es conserva l´acabat de la façana, amb les cobertures emmarcades amb pedra motllurada i el parament amb carreus amb encintat d´estuc.
Cal esmentar Antoni i Joan Flinch com a autors dels treballs de forja, molt coneguts a l’època. L´any 2012 es va acabar la restauració i es va obrir al públic com a Museu del Cànem, on podeu anar per conèixer la historia i els diferents usos d’aquesta planta. El Museu del Cànem es un espai destinat a informar i acostar el públic a la planta del cànnabis com a substància molt versàtil per (entre altres) fins industrials, nutricionals, medicinals, sacramentals i/o recreatius. Quedi clar que ni es fuma ni es comercialitza amb marihuana. Barcelona no es Amsterdam, encara que aquesta última, aculli el germà bessó del nou museu de Barcelona.
Al museu galeria, s'hi pot veure un total de 6.500 peces vinculades d'alguna manera a la planta del cànem o "cannabis sativa". Els van explicar les bondats, propietats i particularitats d´aquesta droga tova (ja sigui per oci o com a teràpia per a infinitat de malalties, començant pel càncer, d'entre les més destacades). Va ser una curiosa experiència veure com a partir d'aquesta planta es teixien teles, es construïen mobles o embarcacions (...com la Santa Maria que va portar Colom a descobrir Amèrica). En resum, un matí ben curiós i aprofitat que us invitem a conèixer quan pugueu. Els va quedar ben clar els mil usos d'aquesta planeteta.
93 380 09 70