Envoltat d’història al Monestir de Santa Maria de Gualter

Març 29, 2019

Per tancar l’estiu, el 19 de setembre, Mutuam Activa et prepara una sortida des de la nostra parada habitual, amb una breu parada per esmorzar (no inclòs al preu), a Ponts dins la província de Lleida.

Des d’allà anirem fins a la població veïna de la Baronia de Rialb per visitar el Monestir de Santa Maria de Gualter. Fundant inicialment com a priorat depenent del Monestir de Ripoll, però afavorit constantment pels Comtes d’Urgell que hi ajudaren a reunir un important patrimoni.
Es tracta d’un conjunt arquitectònic format per una església monàstica de planta basilical, on s’aprecia la grandesa i bellesa de l’estructura i del recinte claustral. Avui dia es troba en fase de restauració progressiva, a causa de l’explosió d’un polvorí que guardava al seu interior des de la guerra civil.

En acabar la visita al Monestir, ens desplaçarem fins a la Torre de Rialb per visitar el Dolmen dels Tres Pilars, situat al costat de l’esglesiola de Santa Eulàlia de Pomanyons. Aquesta és una construcció funerària que pertany al neolític o principis de l’època dels metalls. Un testimoni de culte i veneració als morts que no ens podem perdre.

Finalitzades les visites matinals, tornarem a Ponts per dinar a un restaurant de la zona, i tancarem el dia amb una agradable estona de descans i sobretaula per acomiadar-nos de les terres lleidatanes i de l’estiu.

No et quedis sense plaça, reserva trucant al 93 380 09 60 o enviant un correu electrònic a mlopezbrea@mutuam.com

INFORMACIÓ D’INTERÈS
• Lloc i hora de trobada: Ausiàs Marc 39 a les 8.00 h
• Preu mutualista Servei Gent Gran: 40 €
• Preu acompanyant: 45 €


Deixa un comentari