Mas Miró i el Parc Samà, una experiència d’art i natura

Gener 30, 2019

Amb l'arribada del bon temps, l’11 d’abril, ens aventurarem en una nova sortida de la mà de Mutuam Activa, la qual començarà a la nostra parada habitual, des d’on farem ruta a Tarragona per l’autopista del Mediterrani, fent una breu parada per esmorzar (no inclòs al preu).

Un cop arribats a Mont-Roig del Camp, població on Joan Miró estiuejava i va descobrir la seva vocació, visitarem un espai únic, inèdit fins ara, un indret íntim i de treball amb paisatges essencials de la vida de l’artista: el Mas Miró.
L’edifici principal, conegut com a Mas Ferratges, conserva l’estructura de la típica “casa d’indians”, al seu costat se situa la Casa dels Masovers, erigida com a model de l’obra més emblemàtica de l’etapa figurativa de Miró, que es representa a “La Masia”, actualment exposada a la National Gallery of Art de Washington.
Passejarem per l’interior i exterior del mas, que per decisió de la família s’ha conservat pràcticament tot com ho va deixar el pintor abans de la seva mort, l’any 1.976: la masia, la capella, el taller, el safareig, la bassa, l’antic pou, el galliner i el corral.

En acabar la primera visita anirem fins a la població veïna de Montbrió del Camp, per visitar el Parc Samà. Un projecte del Marquès de Marianao que va realitzar a la seva tornada de les Amèriques on va fer fortuna, a més de ser regidor de l’Havana i Senador del regne a l’illa.
El que ens trobarem al parc és un jardí amb memòria, un món simbòlic i romàntic del segle XIX que és a la vegada jardí, bosc, llac i palau. Durant la visita passejarem entre el caos endreçat, que proposa el jardí i descobrirem l’aviari amb espècies d’arreu del món i l’arquitectura modernista del palau principal, envoltats d’un ambient de pau i tranquil·litat únic.

Finalitzades les visites matinals ens traslladarem fins al restaurant reservat per l’ocasió per dinar
i després d’una estona de descans i sobretaula, iniciarem la tornada per carretera que ens ha de portar fins a Barcelona, arribada i fi de l’excursió.

Consulta tota l’agenda de primavera “Mutuament primavera 2019 i pren nota de totes les activitats programades del 1 de març al 10 de maig.

Reserva ja la teva plaça!
• Telèfon: 93 380 09 60
• Correu electrònic: mlopezbrea@mutuam.com

Preu
• Preu mutualista Servei Gent Gran: 59€
• Preu acompanyant: 64€


Deixa un comentari