Les “Vacances a Roma” de pel·lícula per acabar l’any, dels sèniors de Mutuam Activa

Desembre 20, 2016

Del 29 de novembre al 2 de desembre, el viatge trimestral de Mutuam Activa va emportar-se a 22 mutualistes del Servei Gent Gran de Mutuam i sèniors d'altres entitats, com Clinicum. Col·legi de Farmacèutics i Mutual Mèdica, cap a Roma on van arribar amb avió. La veritat és que per estar-s'hi a Roma sempre fan falta més dies, perquè hi ha coses a veure per tot arreu. Va ser un viatge imponent que va impressionar a tothom. La primera cosa que van fer en arribar va ser anar al mercat a l'aire lliure Campo dei Fiori, també van conèixer la Piazza Farnese amb el imponent Palazzo. allà mateix hi havia també el Palazzo Spada, des d'on van continuar cap a la Piazza Novona, una de les places més famoses del món. Amb pocs minuts van arribar a la Piazza della Rotonda, on van poder conèixer el Panteó. El Panteó d'Agripa o Panteó de Roma, és un temple de planta circular que va fer aixecar l'Emperador Adrià, d'origen hispà (Sevilla) considerat un dels cinc millors emperadors bons. El Panteó es va construir entre el 118 - 125 dC, sobre les runes del temple erigit per Agripa (important general y pol.litic Romà que va ser mà dreta militar d'Octavi, futur emperador, que va destacar per fer més bonica Roma amb diverses construccions: una d'elles, aquest temple construït l'any 27 aC  que va ser destruït per un incendi l'any 80 dC, que va dedicar als deus grecs. A Roma aquesta construcció se la coneix amb el nom de La Rotonna,, d'on en deriva el nom de la plaça on es troba. En aquesta parada, els nostres amics de Mutuam Activa van gaudir de la espectacularitat i originalitat del lloc.

El primer dia va seguir amb la Fontana de Trevi, la Bocca della Verità a Santa Maria in Cosmedín al costat del Tíber, Plaça Espanya i la seva Fontanna dela Barcaccia. A l'Església de San Pablo Entremuros, van presenciar un concert d'òpera, amb una espectacular interpretació de La Traviata. Cansats del primer dia, van sopar i dormir, per agafar forces pel segon dia que els esperava: els museus vaticans, la Basilica de Sant Pere, la Capella Sixtina, la visió de l'escultura de la Pietà de Miquel Angel i el negre i daurat baldoqui del interior del Vaticà. Tarda de passejada pels voltants de la Plaça Navona.

El tercer dia, el plat fort de tota visita a Roma...la Roma imperial amb la visió de l'Arc de Constantí, el Colosseu del dret i del revés, i la grandesa de la visió de Roma des de el Palatí amb el Foro Romà, que té un valor històric i arqueològic únic. Ruta gastronòmica italiana per sopar de gust i amb bona companyia abans d'anar a dormir.

L'últim dia amb visita a Villa i Galleria Borghese els va obrir les portes a col·leccions d'art de Tiziano, Bernini, Caravaggio i d'altres grans artistes italians. Abans de dinar els esperava una passejada per la zona més exclusiva de la ciutat pels carrers del Tridente, prop de la Plaça d'Espanya. Amb un dinar a primera hora de la tarda, preparaven la tornada a Barcelona plens d'una intensa visita a la ciutat eterna de Roma on hi deixen coses per veure i per fer. Segur que hi tornen, n'estem segurs. No podem deixar d'esmentar la grata, bona i més que excel·lent feina feta dels nostres guies i la bona companyia amb bromes i somriures de tots els viatgers que van van arribar a Barcelona amb ganes de menjar-se el món ben aviat.


1 comentari a “Les “Vacances a Roma” de pel·lícula per acabar l’any, dels sèniors de Mutuam Activa”

Deixa un comentari