La Toscana, el racó d’Itàlia impossible d’oblidar

Juny 29, 2017

Un grup de 80 persones, mutualistes del Servei Gent Gran de Mutuam o provinents d’algunes de les entitat col·laboradores de Mutuam, com el Col·legi de Farmacèutics, Mutual Mèdica,  Clinicum i Vital Seguros, van viatjar destí a la Toscana el mes de maig.

Ben asseguts a l’avió, s’acosta el moment de deixar enrere els nervis i la rutina i en què es dibuixa als rostres dels viatgers aquell somriure permanent de victòria, a l’expressió de la cara, que durarà i s’intensificarà al llarg de tot el recorregut per aquesta bella regió del centre d’Itàlia. Hi ha qui confon un viatge a la Toscana amb una escapada a Florència, Pisa, Siena... Però la Toscana és molt més que tot això. Es pot afirmar, fins i tot, que la Toscana és per damunt de tot un paisatge de turons suaus, xiprers que apunten cap al cel i vinyes ben cuidades.

Passejant per Florència, un s’adonà que està davant d’una ciutat meravellosa. Des del  Duomo  al Ponte Vecchio, el Campanile, els Uffizi, l’Acadèmia, Santa Maria Novella, el Palazzo Vecchio...  La llista de monuments és llarga, però el que més va agradar de Florència als viatgers és que per tot arreu està tocada per la mà de l´art, en especial el del Renaixement, amb les firmes de Michelangelo, Leonardo da Vincci, Botticelli, Ticià i tants altres genis.

La icona més fotografiada

A Pisa, s’hi troba la Torre inclinada, que per ella mateixa ja convoca milers de turistes, que es fan, com es va fer el grup de sèniors de Mutuam Activa, la típica foto fent veure que s’aguanta amb les mans. Siena, per la seva banda, compta amb la cursa històrica del Palio, la meravellosa Piazza del Campo, els bonics carrerons que l’envolten i moltes esglésies, entre las quals destaca el Duomo.

Lucca, en un pla més discret, és la sorpresa amagada, la ciutat que confirma que, a la Toscana, tot val la pena. D’altra banda, un dels pobles més bonics de la regió és San Gimignano, una vella ciutat medieval que et transporta a una altra època. Allà mateix els viatgers van gaudir d’un deliciós gelat de la gelateria més bona del món!

Entre vinyes i un gran llegat històric

Vorejant la regió de Chianti, el grup va arribar a Arezzo. Tots tenien  ganes de conèixer els frescos de l’interior de l’Església de Sant Francesc, pintats per Piero de la Francesca, i en van gaudir molt de la mà del guia. A Volterra, els viatgers van ser convocats pels ecos dels antics etruscos... Mentre que a la Val d’Orcià el paisatge que van trobar va arribar a l’excel·lència. Gairebé tot és al seu lloc en aquesta vall. Poques coses desentonen, amb les vinyes de Montalcino i els pobles, com Montepulciano o Pienza, posats al capdamunt de les carenes.

Tot el grup va gaudir molt del que veien. Entre riures, anècdotes i bon humor, van anar passant  els dies i va arribar el final d’un recorregut per la fantàstica Toscana impossible d’oblidar. Per acomiadar aquesta terra de tons verds, res millor que un brindis amb una copa de vi de Montepulcianno!


Deixa un comentari