La imponent visita a la Sagrada Família de Mutuam Activa

Desembre 28, 2016

El 24 de novembre un grup de 35 amics sèniors de Mutuam Activa, la secció de Mutuam que organitza activitats trimestrals pensades per a la gent gran activa, va quedar a mig matí per iniciar un recorregut pel món fantàstic de Gaudí, materialitzat en cada tros i línia de pedra de la Basílica de la Sagrada Família, que va inicar la seva construcció l'any 1882. La Sagrada Família és el monument més conegut i característic de Barcelona. De fet és un dels monuments més vistos a Espanya després del Museu del Prado i de la Alhambra de Granada, i pel que fa a Europa, és la segona església més visitada després de la Basílica de Sant Pere del Vaticà, a Roma.

Gaudí, el seu genial arquitecte, va morir el 1926, deixant inacabat el projecte que va ocupar els últims anys de la seva vida. Amb els plànols que es conserven, el seu somni es fa realitat a poc a poc gràcies a la feina d’altres artistes i als diners obtinguts a partir de les donacions i de les visites. La Sagrada Família és una basílica en construcció carregada de fort i contundent simbolisme religiós. Aquests són alguns dels punts més importants que van poder visitar i contemplar: les torres i les tres façanes —del Naixement, de la Passió i de la Glòria. Ben equipats amb auriculars van poder conèixer cada racó d'aquesta emblemàtica basílica que rep visites d'arreu del món. Per dissenyar l’interior, Gaudí es va inspirar en les formes de la natura, creant columnes amb forma de tronc d’arbre que el converteixen en un enorme i fabulós bosc de pedra.

Els nostres amics van passar una magnifica estona, esperant repetir-la ben aviat per recordar la seva bellesa.

Tot esperant que la propera matinal, superi aquesta (la cosa no es gens fàcil!)...us agraïm a tots, la vostra companyia i fidelitat!


Deixa un comentari