El pes de la història s’imposa en el viatge a Bretanya i Normandia de Mutuam Activa

Octubre 27, 2016

Entre l'11 i el 17 d´octubre un entregat grup de 50 viatgers de Mutuam Activa, format per sèniors del Col·legi de Farmacèutics, Mutual Medica, Vital Seguro, Clinicum i mutualistes del Servei Gent Gran de Mutuam vàrem fer una visita de 7 dies a Bretanya i Normandia. Aquest és l'esperadíssim viatge de tardor que acostuma a tenir molt èxit i que com era d'esperar va deixar impressionat a tothom....bàsicament pel fet de repassar la història d'Europa més recent soferta prop de casa nostra.

El trident de color verd, blau i marró ens van acompanyar aquests dies, i obvi que no són els colors de la bandera francesa, si no que provenen del blau profund i fred del mar Atlàntic, el verd bosc de la seva flora i vegetació i el marró dels penya-segats que s'aboquen al mar amb bravura. La primera part del viatge va iniciar-se a la Bretanya, on vàrem visitar boniques poblacions com Rennes, Dinan...Arribàrem fins a Dol de Bretagne, ciutat episcopal de la que destaca la catedral. També vàrem poder veure i conèixer el Menhir de Champ Dolent, un dels mes alts de la Bretanya.

Un racó "important" que ningú volia perdre's va ser el Mont Saint Michel que es va visitar amb la marea baixa. Màgic és l'adjectiu que ens va deixar de regust, la contemplació d'aquest paratge humit i gris.

Seguint fent via, vàrem aturar-nos a Cancale on ens vàrem aturar a degustar ostres, que ens van deixar un gust atlàntic i salat a la boca. Molta fotografia, somriures i complicitat amb ostres de tota mida i closques d'n abstracte infinit.

 

Tot a punt per a la segona part del viatge i disposats a conèixer Normandia, la primera parada a la vàrem fer a la població corsària de Saint Malo on vàrem descobrir un castell, la seva catedral i les impressionants vistes que tots dos indrets ens van proporcionar. Un luxe pels ulls i els sentits...i les càmeres de fotografia. Sens dubte el més interessant ens esperava el dia "D", hora "H, posant un peu a les platges del desembarcament de Normandia del juny de 1944, a Omaha Beach, així batejada pels americans. Aquest va ser l'enclavament d'arribada triat per a les tropes americanes i britàniques on començar l'alliberació del règim de Hitler. Impactant va ser la visita al cementiri americà que compta amb més de 70 hectàrees i l'altíssima xifra de 9.387 tombes de soldats caiguts en combat. Diferents monuments als caiguts, s'escampen per la zona i tots vàrem fer una mica de memòria...

S'acosta el final d'aquest viatge i ens vàrem endinsar a Rouen, ciutat natal de Joana d´Arc, que també la va veure morir a la plaça vella del mercat. Resseguint el riu Sena, també vàrem visitar les meravelloses Abadies de Boscherville i Jumièges, ambdues del segle XII. Així doncs, ens acomiadem tot visitant la casa i els jardins on va viure el pintor Monet. La foto final d'aquest meravellós grup, la fem a Paris, la "ciutat de la llum" i de l'amor. I es que havent compartit 7 dies amb 50 amics, viatgers incansables del nostre grup de Mutuam Activa, encara gaudim més de tots els racons programats i en resum de la història...de la que nosaltres també en formem part, ara. La veritat és que aprofitant cada minut sempre hi va haver temps per comentar coses, tenir conversa, allargar cafès al vespre amb la millor de les nostres facetes.

Ànimes de viatgers que ens acompanyen que es senten contentes i molt satisfetes de l'experiència viscuda. Fins la propera aventura, amics!


Deixa un comentari