La Casa Bofarull: una nova descoberta modernista

Març 3, 2017

Un grup de 70 sèniors van participar el 16 de febrer, acompanyats de Mutuam Activa, en una sortida d’allò mes lluïda cap a les terres de Tarragona. Concretament, vam visitar la població dels Pallaresos, on vam descobrir una joia arquitectònica: la Casa Bofarull. Es tracta d’una construcció rústica del segle XIV que les germanes Bofarull van deixar, a principis del segle XX, ens mans de l’arquitecte Josep M. Jujol, qui hi va aplicar el seu característic estil, convertint-la en un dels mes bells exemples del modernisme català.

Tant a la planta baixa com als pisos superiors, a la torre mirador i a la cúpula de l’àngel, hi trobem elements característics d’aquest estil arquitectònic: trencadís, rajoles, baranes de ferro, passamans de fusta, mobiliari, vitralls a les finestres... És una construcció diferent i única en el seu estil, una joia arquitectònica de la qual vam gaudir tot el matí.

Vam completar el dia visitant la vila romana de Centcelles, a la població de Constantí. Vam conèixer les diferents estances de la casa. En una d’elles, conservada en la seva totalitat, es pot contemplar un mosaic de temàtica cristiana a la cúpula, el més antic del món romà. A part de la visita, vam veure un audiovisual molt ben fet que ofereix claus per entendre una obra arquitectònica tant antiga. Després d’un bon dinar i havent descobert coses noves, vam tornar cap a casa recordant els bons moments de la jornada i pensant en la propera sortida de Mutuam Activa.


Deixa un comentari