La bellesa protegida d’Occitània enlluerna als viatgers de Mutuam Activa

Juliol 26, 2016

20 viatgers de Mutuam Activa van emprendre un viatge ràpid, però intens del 25 al 29 de juny. Aquesta vegada va tocar el torn a Occitània. A bord d´un autocar de luxe, els nostres fidels viatgers van iniciar el viatge cap a la bellesa protegida d'Occitània. Els esperaven ciutats plenes de vestigis de l'època medieval, poblacions petites de gran valor històric, paratges naturals d'interès ecològic, paisatges modelats per l'aigua, parcs naturals regionals i una gastronomia coronada pel foie-gras, la tòfona negra i  els formatges de la regió. Tot plegat maridat pels vins autòctons de la zona, fan d'aquest destí, una opció amb moltíssimes possibilitats per a tot tipus de públic. Turisme cultural, històric, senderisme, esports d'aventura, on sempre hi ha quelcom a prop per veure i per fer.

Amb aquesta perspectiva i tot just estrenant l’estiu, es van endinsar cap a França amb una primera parada al Circ de Navacelles, originat en les èpoques glacials. Van continuar cap a l’Altiplà del Larzac, símbol de les reivindicacions del poble occità durant la dècada dels 70. Meravellosa la visita de la Couvertoirade, poble medieval i fortalesa templera del segle XII. El segon dia el van dedicar íntegrament a conèixer millor las meravelles del Parc Natural dels Grans Altiplans. Visiten las Gorges de la Jonte i de Tarn i l´Altipla de Mèjean. Es van submergir a les coves de l´Aven Armand on van contemplar las grandioses formacions d´estalactites i estalagmites, considerades úniques en la seva espècie, i la seva nau on hi cabria la catedral de Notre Dame de Paris.

Després de la impressionant visita a la catedral gòtica de Rodes i amb un dinar a un castell del segle XVI, es van dirigir cap a un dels indrets més emblemàtics de la via compostel·lana del Puy, a Occitània. Es tracta de la petita població de Conques, important centre de peregrinació gràcies a l´abadia romànica de Santa Fe (segle XI), gaudint de l’encant del conjunt urbanístic, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Propera parada: Figeac on van gaudir d´un espai ben curiós: la Plaça de les escriptures, on sobresurt una gegantina reproducció de la Pedra Rosseta, gràcies a la que Champollion, fill de Figeac, va desxifrar els jeroglífics egipcis.

Ja a l’equador del viatge van arribar a Rocamadour, preciosa població que s´alça de forma vertiginosa en el canó natural, excavat pel riu Alzou, de d’on van iniciar la visita a la part alta, tot seguint el camí de descens pel camí del Via Crucis. Van poder comprovar el pes de la religió en aquesta ciutat, que temps enrere va ser un gran centre de peregrinacions, la plaça dels santuaris i la capella de la Verge Negre. De nou s’endinsen cap al "centre de la terra" des de la Gouffre de Padirac. En aquesta gran formació subterrània van fer un petit creuer descobrint les espectaculars formacions de l´indret.

Aquest trajecte per Occitània va descobrir-los tot un seguit de bonics pobles de França reconeguts tots ells internacionalment, com a "Les plus beaux villages de France". La fotografia final del viatge la van fer a Cahors, capital de la comarca del Carcí i situada damunt d´un meandre format pel riu Lot els va mostrar el conegut Pont Valentre o Pont del Diable.

Passats aquests intensos cinc dies de viatge per terres occitanes i arribats a casa gaudim recordant l’experiència viscuda. Viatjar i veure món sempre il·lusiona i la il·lusió mou muntanyes: els preparatius, el dia de la sortida, la trobada amb els companys de viatge, l´arribada al destí, conèixer indrets desconeguts, descobrir nous punts de vista, seguir la ruta marcada... tot plegat fa que viatjant el nostre cap i el nostre cos es posin a lloc! Quan viatgem obrim la ment i donem llibertat al cos...i això ens fa somriure permanentment. De fet, en certa manera ens desempalleguem de les avorrides rutines humanes que portem a terme tots nosaltres

Per tant, si podeu VIATGEU perquè val molt la pena: tornareu més lleugers a casa, tot us semblarà poc i relatiu. Viatjar és la recepta ideal per afrontar la vida amb més alegria.

Gràcies per confiar amb nosaltres i com sempre fins aviat !!!


Deixa un comentari