Irlanda conquista l’esperit viatger dels nostres amics de Mutuam Activa

Maig 19, 2015

Entre el 3 i 9 de maig un entregat grup de 49 viatgers de Mutuam Activa, van visitar terres irlandeses. Un esperadíssim viatge de primavera que acostuma a tenir molt èxit i, que com era d'esperar, no va deixar indiferent a ningú. El viatge, emmarcat dins la programació de primavera, tenia expectants a sèniors del servei gent gran de Mutuam i sèniors d'altres entitats associades com Clinicum, Col.legi de Farmacèutics i Mutual Mèdica. Podem definir d'impressionants, les visites i excursions que van fer cada dia pel periple que va començar amb el vol directe a Dublín i que es van estrenar amb una visita al barri més famós ... " Temple Bar", seguit de visites a les principals galeries nacionals, el "Phoenix Park i l’arxifamosa biblioteca de la " Trinity College University", que va ser una visita especialment enlluernadora!

La deliciosa ruta urbana per Dublín els va portar a conèixer la casa d'Oscar Wilde, "Leinster House" i van visitar de la mà d'un guia, la catedral més famosa i gran d'Irlanda, "Saint Patrick's Cathedral". No podia faltar la visita a la "Guiness Storehouse, situada als antics magatzems de llúpol de la cervesera Guinness, on després d'una memorable visita van acabar al "Gravity Bar", degustant cervesa amb un mirador excepcional de 360º sobre la ciutat.

Entre algunes estones breus de temps personal per fer alguns encàrrecs, van començar a preparar-se per un dels plats forts, cap a l'Oest del país, creuant pel dret tota la regió de Burren per costa, de paisatge més àrid i de pedra calcària, que els va conduir directament a presenciar els internacionals i coneguts penya-segats de Moher, on des dels punts més elevats veien les "Aran Islands" i la Badia de Galway, on més tard van comprovar el seu ambient universitari i bohemi.

La regió de Connemara també els esperava amb els braços estesos, parc nacional, ovelles i un ambient més salvatge i assilvestrat, inclòs. Fetes les fotos des del "The Quiet Man Bridge" on Jonh Wayne va protagonitzar algunes escenes del film "L'home tranquil", ja des de Leeane, van agafar un vaixell pel fiord de Killary des d’on van poder veure amb nova perspectiva el genuí paisatge irlandès. De revista... vaja!

A Clonmacnoise i Klibeggan, van visitar una abadia paleocristiana i la destil·leria més de whisky més antiga del món, respectivament. El conegut popularment jardí d'Irlanda, el comptat de Wicklow, els va obrir de bat a bat la vista, a paisatges increïbles amb molta muntanya inclosa. "Glendalough" i "Powerscourt House & Gardens" els va deixar temps per caminar per un dels jardins més bonics d'Europa i visitar un antic monestir.

Malgrat que una mica cansats per la intensitat de cada jornada i tots els coneixements adquirits sobre la història, cultura, gastronomia i folklore de la seva gent, encara tenien moltes ganes de conèixer Malahide, on varen visitar un castell amb un interessant treball de fusta i decoració de l'època que varen arrodonir amb una visita a un dels pobles pesquers més antics d'Irlanda: el poble pesquer d'Howth, on van dinar en una animada i tradicional taverna del segle XVI, que va acabar amb un "irish coffee".

Tot plegat va resultar deliciós... el destí, la companyia, el temps, els coneixements i sobretot el compartir aquests dies amb amics i cares satisfetes, amb moltes ganes de fer pinya per posar-se a la butxaca tot un país!

Us esperem a la propera sortida!


Deixa un comentari