Intens cap de setmana al Delta de l’Ebre

Abril 22, 2017

Un grup d’amics i amigues de Mutuam Activa van gaudir, entre el 31 de març i el 2 d’abril, dels singulars paisatges del Delta de l’Ebre. La primera parada de l’intens cap de setmana va ser a Morella, probablement una de las poblacions més boniques d’Espanya. Allà, els visitants van ser transportats a l’època medieval, van entrar a l’Ajuntament, l’Arxiprestal Basílica de Santa Maria la Major, el Castell Fortalesa.... Sense dubte, la població els va seduir!

El recorregut va seguir cap a Amposta per visitar un espai recentment creat en una llacuna tancada anomenat Mon-Natura. Van conèixer les Salines del Delta i van descobrir la forma de vida del Falcet, un peix autòcton que actualment està en perill d’extinció. Per tancar el dia, el grup va arribar ens fins a la zona de perxar, un mitjà de transport del Delta que funciona en aigües poc profundes, i els més valents van fer una passejada per la llacuna.

Després, tots plegats van gaudir d’un viatge amb vaixell que els va portar a la desembocadura del riu Ebre. Durant el trajecte, van poder contemplar interessants paisatges, arrossars i diverses espècies animals que habiten el delta o fan parada a les tranquil·les i riques aigües d’aquesta zona humida. Finalitzada la bonica passejada amb vaixell, el viatge va continuar cap a Valderrobres, capital de la comarca del Matarranya, on van fer una visita guiada i, tot passejant, van descobrir-ne els principals monuments.

Entre riures i amb moltes ganes de gaudir de tots els moments, van marxar cap a Horta de Sant Joan, on els viatgers van visitar amb il·lusió el museu Picasso, que acull interessants obres de l’artista, així com documents, cartes i fotografies de la seva estada a la vila.

Ben dinats i ben satisfets del bonic cap de setmana, els amics de Mutuam Activa, van tornar a casa amb moltes ganes d’iniciar la propera sortida. Si voleu unir-vos a alguna de les properes activitats per a gent gran, consulteu la programació a Mutuament.


1 comentari a “Intens cap de setmana al Delta de l’Ebre”

  1. Montse varem gaudir molt d’aquesta sortida al Delta. Ja estem amb ganes d’anar cap a la “Toscana”

    MOLTES FELICITATS.
    Dolors, Eduard i Edi

    Respon

Deixa un comentari