Grup Mutuam aposta pel voluntariat

Desembre 4, 2014

S'incrementa el nombre de persones que dediquen part del seu temps privat a fer tasques de voluntariat en la nostra entitat. 

El Grup Mutuam compta ja amb 62 voluntaris que, procedents d'entitats de voluntariat amb qui s'ha signat conveni o per iniciativa particular, acompanyen els usuaris i professionals dels nostres centres en el seu dia a dia. Malgrat "el voluntari no soluciona problemes però està al costat de les persones que els tenen i els dona suport amb la seva presència", si realitza tasques valuoses com:

 

  • ajut als professionals en sortides dels residents fora del centre
  • companyia als residents xerrant de diversos temes
  • llegir-los
  • fer jocs de taula
  • escoltar-los
  • estar al costat d'usuaris en situacions de final de vida

El producte de tota aquesta activitat és el projecte Pla de Voluntariat del Grup Mutuam on es recull el diagnòstic de la situació actual, el nombre de voluntaris, la procedència, la ubicació i la relació de tasques  que es porten a terme en els diversos centres del Grup. Per tal d'aplegar totes aquestes dades, existeix la figura del coordinador de voluntaris i la coordinadora de tot el projecte que és Nuria Viñeta (Àrea Sanitària).

Després d'agrupar les necessitats reals que han exposat aquests coordinadors de voluntaris, tant de Residències, Centres de Dia, Hospitals Sociosanitaris i PADES, ara s'han iniciat les reunions amb més entitats de voluntariat per arribar a acords, mitjançant signatura de convenis, que permetin cobrir aquestes necessitats. Tot un projecte que vol ser un reconeixement als voluntaris !

Si teniu propostes a fer o voleu més informació podeu contactar a nvineta@mutuam.com.


Deixa un comentari