Gaudeix de la tardor a la Puglia, el taló d’Itàlia

Juliol 18, 2019

Mutuam Activa et proposa per aquesta estació, viatjar del 14 al 19 d’octubre a la regió italiana de la Puglia,

El taló de la bota, un racó poc explotat pel turisme i ple de secrets, paisatges, música i arquitectura barroca. Es tracta d’una península envoltada pel mar Jònic i l’Adriàtic, que es divideix en sis províncies. També coneguda com a mezzogiorno (migdia) per la seva fascinant atmosfera, la pau i tranquil·litat d’aquest indret i de la seva gent, permeten gaudir de la bellesa de l'instant, tota una capsa de sorpreses que acaba enamorant a tothom que hi va. No et quedis sense la teva plaça, reserva per telèfon o e-mail.

  • Telèfon: 93 380 09 60
  • Correu electrònic: mlopezbrea@mutuam.com

Comprova l’itinerari que hem preparat per engrescar-te i reservar aquestes dates a la teva agenda!

DIA 1: BARCELONA – BARI

Trasllat amb autocar fins a l’aeroport de Barcelona. Tràmits de facturació i embarcament en vol directe amb destinació Bari. Arribada, recollida d’equipatges i trasllat al centre de la ciutat per realitzar amb guia oficial una primera panoràmica de Bari, la capital de la Puglia. Visitarem la coneguda basílica de Sant Nicolau de Bari, del segle XI, situada al cor de la ciutat vella i la Catedral de Sant Sabí, dues de les millors mostres de l’art romànic de la regió. Durant la visita descobrirem també el Castell Normand, les places de Ferrarese i Mercantile, on es troba el mercat vell i la façana del Palau Sedille. La visita acabarà a l’hotel triat per la nostra estada a la ciutat. Distribució d’habitacions, sopar i allotjament.

DIA 2: CASTEL DEL MONTE – BARLETTA – TRANI

Esmorzar a l’hotel i trobada amb el guia local. Primer visitarem el Castell del Monte. Visita d’aquest indret únic, declarat per la UNESCO patrimoni de la humanitat i continuarem visitant Barletta. Una ciutat situada a tocar del mar Adriàtic de la que destaca el seu centre històric, un veritable museu a l’aire lliure amb nombrosos palaus i esglésies de notable interès històric i artístic, la Catedral de Santa Maria Maggiore, l’imponent Castell de Barletta, la monumental biblioteca municipal i el Colós de Barletta. Dinar a un restaurant i continuació de la ruta fins a arribar a Trani, un important mercat vinícola que posseeix un antiquíssim port el qual dóna lloc a una de les més belles panoràmiques de la zona. Tornada a Bari per sopar.

DIA 3: CASTELLANA – ALBEROBELLO

Esmorzar a l’hotel i sortida acompanyats del nostre guia local amb direcció a la Vall d'Ítria, aquí visitarem la població de Castellana, on les coves segueixen el curs d’un antic riu subterrani que creuava el sòl càrstic de les Murge, deixant al seu pas magnífiques creacions en forma d’estalactites i estalagmites de colors diversos. Dinar a un restaurant típic de la zona i visita d’Alberobello, un dels principals atractius de la Puglia, les seves cases, conegudes com a “trulls”, són curiosos habitatges tradicionals de la regió, construïts amb forma quadrada i teulades còniques, catalogades com a patrimoni de la humanitat per la UNESCO. Tornada a l’hotel, sopar i allotjament.

DIA 4: MATERA – SASSI

Esmorzar a l’hotel i sortida direcció a Matera, visita amb guia local d’aquesta ciutat construïda sobre el barranc que separa els turons de l’Apulia, aquí coneixerem els Sassi (Sasso Barisano i Sasso Caveoso), els barris troglodites construïts als dos costats de la roca i que sustenten la Catedral, casetes emblanquinades i superposades de manera que les teulades actuen a l’hora de carrers. El seu especial interès els hi ha valgut ser declarats patrimoni de la humanitat per la UNESCO. Visitarem el Duomo, amb un alt campanar i el Museu Arqueològic, un dels més interessants d’Europa. En acabar gaudirem de temps lliure per passejar i descobrir alguna de les esglésies rupestres. Tornada a l’hotel i sopar.

DIA 5: LECCE

Esmorzar a l’hotel i sortida amb autocar amb direcció a la ciutat de Lecce, la ciutat més rellevant del viatge artísticament parlant. També anomenada “Florència barroca” per la riquesa decorativa dels seus edificis. L’antiga Lupiae romana ens mostra un centre històric antigament tancat per una muralla i un castell construït per Carles V al seu interior, però també una interessant Catedral, les esglésies de Santa Irene i Sant Nicolau, la basílica de la Santa Creu, l’amfiteatre romà construït durant el segle II i que fou capaç d’albergar més de 25.000 persones. Dinar a un restaurant i temps lliure abans d’iniciar la tornada a Bari, per sopar.

DIA 6: BARI – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel i temps lliure per acabar de gaudir de la capital de la Puglia, últimes compres i visites privades, fins a l’hora del trasllat amb autocar a l’aeroport de Bari. Arribada, tràmits de facturació i embarcament en vol amb destinació Barcelona. Recollida d’equipatges i trasllat amb autocar fins al centre de Barcelona, a la nostra parada habitual finalitzarà el nostre viatge al sud d’Itàlia.

PREU
• Preu mutualista Servei Gent Gran: 1.445 €
• Preu acompanyant: 1.545 €
• Suplement individual: 275 €
• Assegurança cancel·lació: 24 €

DADES D’INTERÈS
• Dia de sortida: 14 d’octubre
• Punt de sortida: Ausiàs Marc, 39
• Hora de trobada: 8.00h


Deixa un comentari