Flandes, Brussel•les i Valonia: art, història i arquitectura a dojo

Febrer 3, 2015

Abans de tot heu de saber que la millor època per gaudir de Flandes és pels volts de Nadal i quin encert!!!! L’ambient, les llums, la seva gent, la companyia i la proximitat de les festes, ens transporten al bell mig de Flandes, on un grup de 25 aventurers de Mutuam Activa, va poder gaudir d’entrada, d´una de las places mes fantàstiques i belles del món, que ens va del tot encisar:  la Gran Place.

Només a 50 km de Flandes visitem Anvers, la 2a ciutat més important i poblada de Bèlgica, amb el 2n port marítim més important d’Europa. És famosa per la seva majestuosa catedral de la qual podem destacar l’esplendor del seus  vitralls i una excel·lent selecció d’obres de Rubens. Coneguda  també com a capital mundial del diamant, sabíeu que Anvers concentra el 85% de la producció mundial de diamants en brut? La parada obligada al museu del diamant, “Diamondland”, centre neuràlgic mundial d’aquesta gemma preciosa, amb la seva exposició de 1.500 peces úniques, encara ens té ben enlluernats. Abans d’acomiadar-nos de la ciutat d’acollida  de Rubens amb les imatges de las seves figures de gel, la guia ens va portar a veure un pas subterrani poc conegut construït l’any 1940, que encara conserva les escales de fusta.  Amb la visita a la ciutat de Gant ( tots vàrem estar d’acord en que és la ciutat romàntica per excel·lència)  vàrem fer via cap a Valònia per copsar els contrastos entre la part nord i sud del país. Visitem la població més petita de Bèlgica a Durbuy, on descobrim una impressionant formació rocosa de magma. Una autèntica meravella de la natura.

20141129_145633

Els últimes dies gaudim de Bruges, un laberint de carrerons, farcit de places plenes d’encant. La gelor és dura, però el sol ens facilita l’entrada a la ciutat, pel Llac de l’amor. Degustem cerveses en un local típic, i terrassa a terrassa, gaudim d’unes vistes espectaculars, allargant el dia amb una bona taça de xocolata calenta per escalfar-nos l’ànima a mitja tarda. El punt final d’aquest viatge amb encant i màgia, s’inicia a Lovaina: ciutat universitària de Flandes, de construcció gòtic-flamenca. Tancada al tràfic, és una de les ciutats més recomanables per anar a peu o bici.

20141201_123740

I és que amb bici, a peu, vaixell, avió o autocar, sempre és un gust viatjar amb tots vosaltres, viatgers incansables. Aquest viatge ens ha ampliat les mires sobre la història i malgrat tot, seguim amb ganes de més. Menció especial es mereix l’Anna, guia de destí, gran entesa amb art que és de molt i molt agrair. Tot plegat amb la bona sintonia d’en Sergi, guia acompanyant, han fet del viatge un viatge rodó. Malgrat tornem a estar a casa, Mutuam Activa us espera a la propera aventura per terres Irlandeses. No falteu a la cita!

Alguns dels comentaris dels nostres grans viatgers:

Pere Alemany Verdaguer: "Felicitats a Mutuam per el viatge. Molt complert i interessant. Bon ambient i una magnífica organització!!! Van ésser uns dies meravellosos, immersos en la màgia dels mercats d'advent de ciutats i pobles petits, en el marc de la idiosincràsia i el clima dels països del Nord."


Deixa un comentari