Excursió primaveral a la Colònia Rusiñol i Museu del Ter, a Manlleu

D'entre les sortides trimestrals programades des de Mutuam Activa i pensades per a gent gran amb ganes de conèixer món, el 6 de març, fem via cap al Museu del Ter i la Colònia Rusiñol, un nodrit grup de mutualistes de Mutuam i sèniors de les entitats associades al Servei Gent Gran: Clinicum, Col·legi de Farmacèutics, Vital Seguro, Mutual Mèdica... per passar una interessant jornada.

Un impressionant dia acompanya la jornada, entre cares conegudes, somriures i ganes de sortir de la ciutat. Primera parada: Colònia Rusiñol, antiga Can Remisa. La visita guiada ens ajuda a entendre la història social, política i econòmica d’aquesta colònia, propietat de la família Rusiñol, que durant anys va conduir l'artista modernista Santiago Rusiñol, a qui hem conegut més, gràcies a les explicacions i anècdotes dels guies.

visitaamistats

La restauració del conjunt de la colònia ha suposat recuperar un dels indrets destacats del patrimoni industrial i cultural català. Passejar pels jardins, visitar la filatura, la residencia oficial dels Rusiñol, Cau Faluga...impressionant. Avui Cau Faluga és un restaurant d’estètica pre-modernista de tres pisos i planta quadrangular, on hi destaca una gran llar de foc esculpida cap al 1894 per l’artista Enric Clarassó

Cau-faluga

Un recorregut amb vehicle turístic vorejant el riu Ter, fa d’entrada al magnífic dinar que conclou una jornada molt interessant per conèixer millor la història del nostre país.


Deixa un comentari