Excursió històrica i astronòmica a Malignum Castrum i el Centre d’Observació de l´Univers

Març 15, 2019

Encetem el mes de febrer amb una sortida d’allò més lluïda, on el nostre grup de 60 sèniors van dirigir-se amb Mutuam Activa cap a terres lleidatanes, concretament a la població d’Os de Balaguer al cor de la Noguera, per visitar el Castell Malignum Castrum. Aquesta és una fortificació d’origen àrab alçat a la part alta de la vila, amb una àmplia història d’importants successos i esdeveniments històrics, com les batalles entre els Comtes d’Urgell i els Cabrea.

De la mà del nostre guia, vam realitzar una visita tant a l’exterior com l’interior del castell. Trobant-nos concretament amb la sala gòtica, on està el Museu de les Campanes de Catalunya, una mostra amb nombroses peces de diferents mides i sons, recollides arreu del territori. A més, el guia en va comentar que després d’alguns llisons practiques ens seria possible treure’ns el carnet de “Toca Campanes”.

Finalitzada la visita i el dinar, els nostres sèniors van continuar el dia dirigint-se cap a Àger per conèixer el Centre d’Observació de l’Univers. On van poder gaudir de la projecció “A ull del Montsec”, l’únic planetari del món amb tecnologia 3D i cúpula desplegable, i descobrir les seves instal·lacions i el parc dels telescopis.

Així doncs amb una agradable jornada i plens de coneixements nous, els nostres viatgers arriben al final del dia amb un munt de bons moments que els hi ha deixat l’excursió.

Si voleu gaudir d’activitats culturals com aquesta, pensades per a sèniors actius com vosaltres, consulteu l’agenda trimestral al Mutuament.


Deixa un comentari