Et descobrim les riqueses que s’amaguen a la Casa Rocamora

Març 28, 2019

Mutuam Activa dóna tret de sortida a l’estiu amb una sortida matinal el dia 31 de maig, portant-te a conèixer la residència de Manuel Rocamora. Palauet isabelí datat a la segona meitat del segle XIX, situat al barri barceloní del Putxet. Allà, el burgès va viure només amb la companyia d’una cuinera, un xofer, un jardiner i una minyona.

Al llarg de la seva vida, Rocamora va ser un apassionat del Gran Teatre del Liceu, i es va envoltar de personatges del món intel·lectual, social i cultural del país. Va ser guardonat amb la Medalla d’Or de la Ciutat en reconeixement a la seva trajectòria, i a més, va ser soci fundador dels Amics del carrer Montcada i dels Amics dels Museus de Catalunya, amb els quals va col·laborar per la formació dels museus catalans i la rehabilitació dels seus palaus.

Durant aquesta visita ens farem una idea de com Manuel Rocamora rebia aquestes visites vinculades al món cultural i intel·lectual, i a més sortirà a relluir la seva faceta com a amant de l’art a traves de la seva col·lecció de mascarons de proa i obres de Modest Urgell i Ramon Marti Alsina. Actualment el palauet es manté pràcticament igual, tenint en compte que va donar part del jardí per a poder construir la Ronda General Mitre.

Una sortida que sens dubte ens donarà una perspectiva de la vida d’aquest “col·leccionista de col·leccions”. No et quedis sense la teva plaça, truca al 93 380 09 60 o envia un correu electrònic a mlopezbrea@mutuam.com

INFORMACIÓ D’INTERÈ
• Lloc i hora de trobada: Carrer Ballester nº12 a les 10:45 h
• Preu mutualista Servei Gent Gran: 13 €
• Preu acompanyant: 16 €


Deixa un comentari