Estocolm, la capital escandinava t’espera aquesta primavera

Gener 28, 2019

Aquesta pròxima primavera, l'agenda trimestral d'activitats de Mutuam Activa té previst dins la seva programació, entre el 14 i el 18 de maig, viatjar a Estocolm. Us avancem l'itinerari perquè feu plans i aprofiteu aquesta ocasió per conèixer aquest país d’Escandinàvia, molt desconegut per la gran majoria.

Estocolm, una de les capitals escandinaves amb una extraordinària bellesa. També és coneguda com la “Venècia del nord”, ja que està envoltada d’aigua i compta amb una infinitat de ponts que uneixen les més de 14 illes sobre les quals es troba situada.

Encara que aquesta és una ciutat petita, amb els seus 800.000 habitants, mereix realment que la visiteu, i ofereix una gran quantitat d’atraccions, museus, parcs naturals i arxipèlags. La ciutat d’Estocolm és una barreja de salat i dolç, que no deixarà indiferent a ningú, i situada entre el Mar Bàltic per l’est i el gran llac Mälarem per l’oest, us invitem a reservar la vostra plaça per telèfon o e-mail.

• Telèfon: 93 380 09 60
• Correu electrònic: mlopezbrea@mutuam.com

Abans de tot, comproveu l’itinerari que us hem preparat per engrescar-vos i reservar aquestes dates a la vostra agenda. Bon viatge!

Dia 1. BARCELONA – ESTOCOLM

Sortida amb autocar fins a l’aeroport de Barcelona. Embarcament en vol amb destinació Estocolm. Arribada, recollida d’equipatges i trasllat amb autocar fins el centre de la ciutat per iniciar una visita panoràmica que ens ajudarà a descobrir els seus principals atractius. Després d’aquest primer contacte amb la ciutat que ens acollirà durant la nostra estada a Suècia, anirem fins a l’hotel on soparem.

Dia 2. ESTOCOLM

Després d’esmorzar visitarem la ciutat vella (Gamla Stan), el seu barri medieval amb estrets carrers empedrats vorejats d’edificis antics esplèndidament conservats, fins arribar al Palau Reial. Residència oficial del rei tot i que avui dia s’ha convertit en l’escenari exclusiu de les recepcions oficials de la monarquia, visitarem els apartaments reials, la tresoreria i el museu de les tres corones.

Dinarem, i a la tarda ens traslladarem amb autocar fins al Palau Drottningholm, localitzat a una illa al lla Mälaren, a uns 40 minuts a l’oest d’Estocolm. Inclòs a la llista de Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO, és el castell reial millor conservat de Suècia i el més representatiu de tota l’arquitectura europea de l’època. Actualment es la residència oficial, permanent i privada de la família reial. També visitarem un dels altres elements protegits per la UNESCO, el Pavelló Xinès, un tresor extraordinari al bell mig dels jardins, construït a mitjans del segle XVIII.
Finalitzada la visita anirem fins a l’embarcador per traslladar-nos en vaixell fins al centre de la ciutat amb un recorregut per l’arxipèlag d’Estocolm. Arribada i temps lliure fins a l’hora de sopar.

Dia 3. ESTOCOLM

Esmorzar a l’hotel i visita panoràmica de la capital sueca, el Parlament i l’illa de Djurgarden. Entrada a l’Ajuntament i a l’anomenat saló blau, una sala immensa que es troba al seu interior, es celebra tots els mesos de desembre el sopar dels premis Nobel.

Continuarem amb la visita al Museu Vasa on podrem contemplar un vaixell de guerra que es va enfonsar en la seva primera travessa l’any 1.628. Complementarem la visita matinal coneixent el museu d’Skansen, una exposició etnogràfica a l’aire lliure que es va fundar l’any 1.891 amb la intenció de preservar l’arquitectura tradicional sueca. Hi trobarem cases de camp, molins, pallers, esglésies... procedents d’arreu del país. La seva visita no només constitueix un deliciós viatge fora del temps en ple centre de la ciutat, sinó que també permet assimilar amb facilitat la vida i cultura de les diferents regions de Suècia. Al seu interior també hi trobem un parc zoològic, un aquari, un teatre i diferents cafès.

Dinar a un restaurant i resta de la tarda lliure al centre d’Estocolm per continuar descobrint racons del Gamla Stan i gaudir de la tranquil·litat i placidesa dels seus carrers, un fet poc habitual a la resta de capitals del món. A l’hora indicada pel nostre guia tindrà lloc el sopar a l’hotel, més tard, allotjament.

Dia 4. SIGTUNA - UPPSALA

Esmorzar a l’hotel i sortida per carretera per iniciar un interessant dia de visites a les rodalies d’Estocolm. Començarem amb la visita de Sigtuna, un pintoresc poble construït a tocar del llac Mälar. Sigtuna fou el principal enclavament comercial dels Svea, una tribu establerta a Suècia després de l’última glaciació.

Continuació de la ruta fins arribar a Uppsala, la principal ciutat universitària de Suècia. Un indret històric on les cerimònies vikingues paganes, extremadament sagnants, van persistir fins al segle XI. La Universitat d’Uppsala, una de les institucions docents més antigues i respectades d’Europa, fou fundada per l’arquebisbe Jakob Ulfson l’any 1.477. Construïda a la riba del riu Dyris, Uppsala és a dia d’avui un afable indret de residència d’estudiants i persones que treballen a Estocolm o la seva àrea d’influència, que habiten edificis antics dominats per la catedral que data de començaments del segle XIII o bé modernes construccions que creen un agradable contrast.

Dinar a un restaurant local i temps lliure a Uppsala fins a l’hora en que iniciarem la tornada a Estocolm, arribada a l’hotel, sopar i allotjament a les seves instal·lacions.

Dia 5. ESTOCOLM – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel i sortida per descobrir l’anomenada “Venècia del Nord” des d’un dels millors mitjans de transport de la ciutat: el vaixell. Un creuer d’aproximadament dos hores de navegació que ens mostrarà les 14 illes que formen la ciutat, banyades pel mar Bàltic.
Finalitzada la visita matinal, tindrà lloc el trasllat a l’aeroport internacional d’Estocolm Arlanda per realitzar tràmits de facturació i embarcament en el vol que ens ha de portar de tornada a Barcelona. Arribada, recollida d’equipatges i trasllat amb autocar al nostre punt de trobada habitual.

Estocolm

PREU
• Preu mutualista Servei Gent Gran: 1.795€
• Preu acompanyant: 1.895€
• Suplement individual: 575€
• Assegurança de cancel·lació: 29€

DADES D'INTERÉS
• Punt de sortida: lloc de trobada: Carrer Ausiàs Marc, 39
• Hora de trobada: 9.00h

 

Consulta tota l’agenda de primavera Mutuament primavera 2019 i pren nota de totes les activitats programades del 1 de març al 10 de maig.


Deixa un comentari