Els viatgers intrèpids de Mutuam Activa van estar a Alsàcia

Desembre 5, 2014

Val a dir, que la nostra expectativa era alta amb aquest viatge a Alsàcia i motius no ens en faltaven. Aquesta regió de França està situada al nord-est del país, confrontat amb Suïssa i Alemanya, i és un privilegiat enclavament al bell mig d´Europa, que te per capital la clàssica ciutat d’Estrasburg, d’origen Romà fundada l’any 12 a.C. per el General Druso el Major.

Alsacià ens reservava una gran varietat de sorpreses: paisatges naturals protegits, gastronomia autòctona única, vins i cerveses, museus, arquitectura, història, esglésies, castells medievals i molt més.

A Mulhouse, al sud de la regió, plantem l’hotel base des d’on descobrim Alsàcia. D’allà partim a Basilea, Suïssa, per conèixer el seu centre històric, patrimoni de la Humanitat - UNESCO.

Seguint una part dels 180 km de la famosa ruta del vi d’Alsàcia, arribem a Colmar (la petite Venise) on veiem carrers estrets i cases de fusta amb balconades farcides de geranis: Eguisheim, Riquewhir i Ribeauville.. alguns dels coneguts “Les plus beaux villages de France”: inconcebible... tantes flors per metre quadrat!

A Estrasburg veiem el Parlament Europeu i la vil.la de “la Petite France”, que inicialment era un hospici on cuidaven malalts de sífilis. Seguim la pista de frondosos boscos, i arribem a Obernai, ciutat d’uns 10.000 habitants, envoltada de història i muralles, on l’abadia de Sant Odile, la fa cita ineludible.

Alsàcia, la terrassa florida de França

Per acabar, la ciutat de Friburg (Selva Negra, Alemanya) ens va deixar molt bons records: aquesta ciutat universitària, capital de l’ecologia, situada al marge dret de l’omnipresent riu Rin, ens va mostrar la seva catedral, la plaça dels Agustins, el markthalle, l’ajuntament...just el mateix dia que França i Alemanya jugaven els quarts de final del mundial. El partit es respirava pels carrers. Tot un espectacle. Fins i tot, vàrem fer una “porra” que ningú va encertar. Tot una proesa!

De tornada, parada obligada a Lyon i després Barcelona, on arribem satisfets d’haver conegut una regió que amagava moltes sorpreses i paisatges naturals que ens van deixar embadalits. Com sempre, l’expedició d’intrèpids i incansables viatgers de Mutuam Activa va arribar a casa amb un sincer somriure.

Gràcies a tots per fer-me feliç amb aquesta nova aventura !!

Alguns dels comentaris dels nostres grans viatgers:

Rosa Bartrina Vilanova: "Hola Montse, moltes gràcies de les fotos, tinc molt bon record, va ser molt bonic i un ambient fabulós. Ets única per tractar a tanta gent i fer-los contents. Una abraçada. Rosa"


1 comentari a “Els viatgers intrèpids de Mutuam Activa van estar a Alsàcia”

Deixa un comentari