Els viatgers de Mutuam Activa a Budapest … impossible d’oblidar!

Un grup de 76 sèniors amb ganes de viatjar, format per 30 col.legiats sèniors del Col.legi de Farmacèutics, 20 socis de Mutual Medica, 18 mutualistes de Mutuam i 8 socis de Clinicum, van fer les maletes il·lusionats per conèixer la ciutat de Budapest a primers de maig. Com sempre, abans d’agafar l’avió es succeeixen les corredisses per casa fent les bosses, amb maletes carregades de càmeres i mòbils, comprovant la meteorologia...però aviat es trobaran asseguts a l’avió, i hauran deixat enrere els nervis, les presses i la rutina de casa, transformant-se la cara i la seva expressió amb un somriure de satisfacció que, d’orella a orella, lluiran els viatgers al llarg de tot el viatge.

Ningú volia perdre detall dels 8 ponts que enllacen la ciutat de Budapest, dividida en dues parts, a banda i banda del impressionant riu Danubi, que va ser una de les fronteres de l’imperi romà, que neix a la Selva Negra (Alemanya) i desemboca a la mar Negra. D’entrada, aquesta ciutat seccionada en dues ribes: Buda (la riba oest del Danubi) i Pest (la riba est) els va mostrar dos monuments importants: el Parlament i el Barri del Castell on es troba el Bastió dels Pescadors amb torretes, petites escales, terrasses i balconades des d´on es contempla una impressionant panoràmica de la ciutat. Un cop allà varen visitar l’església de Nostra Senyora, també anomenada l’església Maties del segle XIII i on tradicionalment es coronaven els reis hongaresos. La visita del parlament va ser majestuosa i potser la més interessant de la ciutat. L’interior del parlament, decorat amb marbre i or i d’estructura simètrica, alberga un parlament bicameral. A banda i banda de l’escalinata exterior hi ha dues estàtues de lleons majestuoses. De construcció neogòtica, el Parlament té 691 dependències i la seva cúpula s’eleva 96 metres. Des de l’any 2000 també poden contemplar-se les joies de coronació d’Hongria: la corona, el ceptre, l’orbe i l’espassa d’estil renaixentista.

Sortint del Parlament i prop del Pont de les Cadenes es van trobar amb un dels monuments més discrets però colpidor de Budapest: seixanta parells de sabates d’homes, dones i nens que als anys quaranta van ser obligades a descalçar-se i llançades al Danubi abans de disparar-les. L’any 1944 entre 10.000 i 15.000 jueus van ser assassinats durant el breu govern hongarès feixista "Arrow Cross" a Budapest. Amb el cor encongit, varen fer una altra parada obligada i molt interessant relacionada amb la maquinària bèl·lica: la visita a l´Hospital de la Roca, conegut amb el sobrenom "El secret de Budapest", es tracta d’un enorme búnquer excavat a la roca aprofitant unes galeries i coves sota el turó de Buda, que reflecteix l’escenari que van viure els hongaresos quan es preparaven per a la Guerra Freda. Dins s’hi va arribar a instal·lar un hospital de la Creu Roja, que va romandre amagat i ocult durant la 2a Guerra Mundial. Tota una mostra de supervivència que els va traslladar a una època sinistra i fosca.

Com la ciutat esta plena de pons, van voler conèixer un dels més emblemàtics: el Pont de les Cadenes, que els va deixar bocabadats i de nit els va impactar per la seva il·luminació. Mimetitzats amb la ciutat van fer una bonica excursió a Esztergom, una de las ciutats reials d´Hongria; Visegrad, una fortalesa medieval que ofereix una increïble panoràmica del Danubi; Szentendre, una bonica ciutat barroca; Gödöllö i el passeig pel Palau de Sissi on van visitar el Gran Saló de Gala, las habitacions reials, el despatx de Francesc Josep i el canviador de Sissi.

Tot els viatgers del grup van gaudir molt de tot el que van conèixer i visitar. Entre somriures, anècdotes i mil detalls de bon humor, emoció i alegria, van anar passant els dies i ja enfilant el final del viatge, els esperava una fantàstica nit d’òpera amb una meravellosa representació del ballet. Per tancar aquest recomanable viatge, van sopar totsl al Restaurant Callas, amenitzat amb musica en directe.

En tot moment, les explicacions de la guia van ser completes i excepcionals. La Clara amb el seu bon humor, els va conduir a través de la historia de la ciutat de Budapest que és una joia i que us animem a conèixer, si en teniu l’ocasió. Malgrat, tot té un principi i un final, el bon regust de boca que els deixa aquesta ciutat, anima a Mutuam Activa a començar a pensar en una nova llista destins pel proper viatge...això sí, sempre amb la vostra companyia.

 

Fins la propera, viatgers!

Per cert, si ets un sènior inquiet i actiu, no perdis la pista de l'agenda d'estiu amb activitats molt encertades per aprofitar el temps de calor al màxim. Clica aquí

 


Deixa un comentari