El recorregut per la Barcelona Romànica amb Mutuam Activa

Juliol 27, 2017

El passat 21 de Juliol, un grup de sèniors de Mutuam Activa van passejar per la bella ciutat de Barcelona descobrint els vestigis del romànic més desconeguts per als catalans però que es troben al nostre voltant des de fa segles.

La ruta va començar als jardins de Sant Pau del Camp, situats al barri del Raval i que envolten el monestir romànic que rep el mateix nom, un dels tresors més ben conservats de l’arquitectura de l’època. Després d’entrar dins la Basílica i veure el bonic claustre, espai de tranquil·litat contrastant amb l’entorn atrafegat dels carrers confrontants, tot el grup va endinsar-se per Ciutat Vella en la busca de més exemplars de la Barcelona més romànica.

Sant Llàtzer, Santa Maria del Pi i Santa Maria del Mar van ser algunes de les parades més emblemàtiques del recorregut, descobrint la seva història més antiga i desconeguda. Malgrat i ser esglésies construïdes durant l’època gòtica, tant a Santa Maria del Pi com a Santa Maria del Mar s’han trobat restes d’anteriors edificacions en el mateix emplaçament, pròpies de l’estil romànic i que complien la mateixa funció religiosa.

Un bon matí, en el que el Sol acompanyà els nostres mutualistes en el seu afany de nous coneixements i descobriment d’anècdotes que caracteritzaren l’època i la història de les joies del romànic de la ciutat.

Encara no coneixes la programació d'activitats d'estiu de Mutuam Activa?Ampliar informació

Deixa un comentari