El Parc Natural d’Aigüestortes deixa impressionats als viatgers de Mutuam Activa

Abril 19, 2016

L'1 d'abril un grup de 48 equipats excursionistes procedents de Clinicum, Mutual Mèdica, Vital Seguro, Col.legi de Farmaceútics i mutualistes del Servei Gent Gran de Mutuam, van marxar cap al Parc Natural d'Aigüestortes, on els Pirineus toquen el cel, i  la Vall de Boí, per contemplar la màxima expressió del romànic català.

Dos dies els esperaven amb la feina ben repartida: un primer dia de cap al romànic i el segon dia per inspeccionar Aigüestortes i l'estany de Sant Maurici. Així doncs el Pirineu del Lleida se'ls obria amb la seva arribada a Pont de Suert: població medieval d’estil pirenaic amb antics carrers empedrats: la Plaça del Mercadal, el Palau Abacial, l’Església Vella, la Plaça Major d’entre el més recomanable. El dinar els va donar l'energia necessària per fer la visita guiada a la Vall de Boí, i seguint l’anomenada "Ruta del Romànic Català", van visitar les esglésies de Sant Feliu de Barruera, Sant Joan de Boí i Sant Climent de Taüll, on les pintures romàniques van ser declarades patrimoni mundial de la humanitat per la UNESCO. Durant la visita a  l'església de Sant Climent, els nostres amics van presenciar una novedosa reproducció i espectacle a través de vídeo mapping de Sant Climent que recrea les pintures originals del absis major i el presbiteri de la nau central. L'obra original data del segle XII i avui la podeu veure al Museu Nacional d'Art de Catalunya a Barcelona (MNAC). El vídeo mapping com comprovareu, permet restituir virtualment l'obra original en el seu lloc original i permet fer-se una idea molt real de tot el conjunt romànic tal i com estava l'any 1123, de fort component artístic i expressió del sentiment religiós. La veritat és que l'ambient que s'hi respirava, la música, els moviments de llum i color, i tot el conjunt no va deixar indiferent a cap viatger de Mutuam Activa. Quines joies tenim a Catalunya!

Emocionats, podríem dir, que van arribar per sopar al bonic hotel de muntanya, que els esperava per comentar totes les sensacions que van deixar-se notar i amuntegar en els seus cossos i les seves ments, i preparar-se pel plat fort del cap de setmana: la visita al Parc d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici, el sostre de Catalunya.

Es va aixecar el dia una mica enlleganyat, però com la jornada prometia molt, els era ben igual. Un guia especialista del parc els esperava amb un munt de tresors per descobrir, prèvia pujada amb 4 x4, al bell mig d'Aigüestortes. El Parc, creat per decret el 1955,  juntament amb el Parc de Mont Perdut (Osca), i el Parc d'Ordesa és una excel.lent representació dels principals ecosistemes que poden descobrir-se a l'alta muntanya catalana. Al Parc d' Aigüestortes, 4 pics superen els 3.000 metres i una desena superen els 2.800: barrancs, rius, cascades, pantans, més de 200 estancs i una gran diversitat d'animals i espècies, conviuen en aquest parc natural protegit, únic al sud d'Europa. El vast territori que conforma el Parc, està repartit entre quatre comarques catalanes: Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Vall d'Aràn. Podríem dir que senzillament l'excursió va ser molt motivadora, trepidant i els va fer sentir immersos en la natura, lluny de qualsevol pista d'humanitat i civilització.

De baixada, molt satisfets i cansats, van fer una parada a Benavarri, Osca, on van visitar un obrador artesà de formatges i on de passada van conèixer el ramat de cabres de la família, el procés d’elaboració i, evidentment, un tast  final que els esperava. Un dinar a tocar de l'embassaments de Terradets, (Cellers, entre Balaguer i Tremp) va començar a preparar el viatge de tornada cap a casa.

Entre vibrants emocions, rialles, mirades, converses i molt bones estones, van arribar a Barcelona, amb imatges impressionants per gaudir-ne sempre que vulguin, cada vegada que trobin a faltar tanta meravella...!

No perdeu la pista a l'agenda d'activitats trimestrals que us tenim preparada cada temporada i fer de la vida un inoblidable viatge!


Deixa un comentari