El Palau de la Generalitat passeja per la història als amics de Mutuam Activa

Març 26, 2015

Un animadíssim grupet de 30 mutualistes sèniors del Servei Gent Gran de Mutuam i d'altres de les entitats associades (Col·legi de Farmacèutics, Mutual Mèdica, Vital Seguro, Clinicum…)  varen visitar el Palau de la Generalitat el 21 març amb un peu ja a la primavera. Aquesta visita forma part de l'agenda trimestral d'activitats que prepara Mutuam Activa per a persones actives, majors de 65 anys.

Plegats varen gaudir d'aquest edifici d'origen medieval que és avui seu de la Presidència i del Govern a Catalunya, que està situat al bell mig de l'històric barri gòtic.

pati

L'inici d'una magnífica visita guiada els porta a l'any 1400, època en la que la Diputació del General, òrgan de govern XIV -XVII a Catalunya, va comprar l'edifici per constituir-la com a seu definitiva. Anteriorment, aquest edifici havia passat per les mans d'un poeta, un cirurgià, un tresorer i un canvista i els seus hereus i sobre l'immoble original, del que en queda ben poca cosa, va aixecar-se un edifici d'estil gòtic, que va dirigir l'arquitecte de l'època, Marc Safont.

Alguns racons que no us podeu perdre que formen part de la història del país, que els van deixar ben enlluernats, van ésser:  la façana de Pere Blai, l´escalinata, la fantàstica feina a la capella de Sant Jordi (també de Marc Safont), el famós Pati dels Tarongers, la genuïna obra d´Antoni Tàpies a la sala de reunions del Govern, la magnífica obra de Montserrat Gudiol, l'escultura de bronze de Sant Jordi de Frederic Marès i el relleu de J.M. Subirachs, per citar-ne alguns.

Capella Sant Jordi

Una tranquil.la matinal, tot passejant amb amics, per la història de Catalunya fins a l'actualitat!

amics de Mutuam Activa


Deixa un comentari