El Nadal es renova

Novembre 26, 2015

El Nadal ja torna a ser aquí. I amb ell arriben les trobades familiars i els grans àpats a casa. Presses al mercat, hores i més hores a la cuina preparant el dinar, el sopar... I després, quan tots marxen, toca recollir. Encara que no ho sembli, hi ha altres formes de viure el Nadal.

El Nadal és temps de família i amics. Però sobretot, de grans menjades, que poden acabar resultant pesades, sobretot per a la gent gran. Ara bé, existeixen alternatives a la idea de passar-se totes les festes a la cuina. Cada cop soìn més els que opten per unes festes més còmodes i pràctiques. Buscar un càtering que prepari els àpats, dinar de restaurant, marxar de viatge... Hi ha moltes opcions per celebrar un Nadal sense grans complicacions ni feinada i que no ens obligui a renunciar a les tradicions.

Ni un plat brut

Una bona manera per celebrar el Nadal a casa, però no a la cuina, és contractar un servei de càtering. Les possibilitats són moltes: podeu triar un menú tancat o demanar que us en dissenyin un a la vostra mida. També podeu optar per l’escudella i els canelons de tota la vida o posar un toc innovador a la taula amb plats originals i elegants fora dels tòpics nadalencs. Si encara busqueu més comoditat i un toc distingit i selecte, podeu contractar un càtering amb cambrer. I si voleu allargar les sobretaules, podeu fins i tot llogar la vaixella al complet i despreocupar-vos d’haver de desparar la taula i rentar els plats bruts. El cost d’un càtering és més elevat que quan es cuina a casa, però més barat que els menús de Nadal dels restaurants.

Pero si el que no voleu és que la casa s’ompli de gent, l’opció del restaurant és una bona alternativa. Durant aquestes festes, molts establiments ofereixen menús tradicionals nadalencs. Fins i tot els grans noms de la cuina catalana com Ruscalleda o Boix han optat per recuperar els plats de tota la vida i, en aquests restaurants, hi podreu trobar delicioses reinterpretacions dels galets, la carn d’olla i els torrons.

L’atractiu del Nadal rural

En aquesta època de l’any els pobles s’engalanen per celebrar el Nadal i tots els racons del país, per petits que siguin, estan de festa. Per això són dates ideals per llogar una casa rural i gaudir dels encants que us ofereix la muntanya coberta dels colors de l’hivern i de la neu. El turisme rural és una opció cada cop més estesa. El caliu i el confort casolà que es troba en aquests establiments us proporciona una bona oportunitat per sortir de la ciutat.

Amb les maletes a la mà

Els viatges no són només cosa de les vacances d’estiu i són molts els qui aprofiten el Nadal per agafar l’avió i descobrir com celebren aquestes festes a d’altres indrets del món. Europa és la destinació més triada quan viatgem a l’hivern. Més del 80% escullen una capital europea per rebre l’any nou.

París, Londres, Viena, Flandes... Cadascuna té els seus propis encants i, per Nadal, totes les ciutats respiren un ambient ben diferent del que estem acostumats quan fem turisme a l’agost. No podeu oblidar Nova York. És una de les grans estrelles de les agències de viatges per a aquestes dates.

I què dieu de l’esquí i les seves variants? Hi ha molta gent que gaudeix d’aquestes festes a les pistes d’esquí. Als Pirineus o als Alps. Ja sigui en una segona residència, en un apartament llogat o en un hotel. D’altra banda, també són molts els qui fugen del fred i emigren al sol i a la calor de les platges de Mèxic i del Carib. Una forma ben original de deixar enrere els tòpics nadalencs. Sigui com sigui, sigui on sigui, no oblideu brindar per l’Any Nou.

Són moltes i variades les ofertes i els paquets que ofereixen les agències i els operadors turístics per viatjar durant les festes de Nadal. Aquí teniu alguns enllaços que us poden servir per preparar la vostra escapada amb una mica de temps:

Cases rurals a Catalunya: http://www.casesrurals.com     http://ruralverd.cat

Cases rurals a Europa: http://www.toprural.com

Pistes d’esquí a Catalunya: http://www.catneu.net

 


Deixa un comentari