El cap de setmana “natural i animal” de Mutuam Activa al Pallars Sobirà

Una expedició de Mutuam Activa, composada per sèniors amb ganes de conèixer millor el Pallars Sobirà, va fer-hi camí amb autocar i va comptar amb la companyia de mutualistes del Servei Gent Gran de Mutuam i de sèniors d’altres entitats associades (Col·legi de Farmacèutics, Mutual Mèdica, Vital Seguro, Clinicum...). Amb una primera parada a Salàs de Pallars varen visitar les Botigues de Salàs: un conjunt museístic d'establiments que han aconseguit avui, recuperar l’essència del comerç d’època,  mitjançant la recopilació de mobiliari, estris i cartells, entre els que varen retrobar el famós paper higiènic Elefante, i on van fer un  dinar casolà a l’Hostal Bertran d'aquesta població, abans de seguir cap al seu destí: Mon Natura Pirineus

Un cop van arribar a Món Natura Pirineus, tothom s'instal·la, amb una expectativa ben alta, doncs una nodrida agenda d'activitats els esperava !!

Grup caminadaA punt per a la marxa

Món Natura Pirineus, és un equipament de la Fundació Catalunya-La Pedrera, que pretén sensibilitzar a la societat vers el desenvolupament sostenible i la conservació de la natura i el paisatge, mitjançant activitats d’educació ambiental. El seu enclavament el fa un lloc ideal per passar uns dies amb contacte amb la natura i les espècies autòctones d'aquesta zona del Pallars Sobirà.

Ben descansats i preparats, el dissabte es va iniciar amb una caminada al llarg d'un itinerari d'interpretació naturalista pels voltants del centre, per descobrir i conèixer aspectes del medi ambient de la zona: vegetació d'alta muntanya, la fauna i els seus rastres. A la tarda, els amics de Mutuam Activa, van seguir gaudint de l'art amb el romànic de la població de Son: un poble ple d'història, tradicions i de ric patrimoni cultural, on varen conèixer a fons detalls del romànic i detalls del gòtic amb el retaule gòtic original, presents en el conjunt de Sant Just i Sant Pastor. Arribada la nit van fer un "viatge per les galàxies" de la mà d'uns guies fantàstics amb qui van interpretar galàxies, cúmuls i nebuloses amb ajut d'un planetari i l'equipament astronòmic. També van conèixer com diferents civilitzacions han interpretat en el temps las constel·lacions del firmament.

Planetari MOn Natura Grup a punt Mon Natura Mutuam

 

Mutuam Activa va deixar pel final, el plat fort de la sortida: la fauna del Pirineu. Amb aquesta idea i ja l'últim dia, van fer un recorregut pel centre de fauna de Mon Natura Pirineus, on varen conèixer de ben a prop 11 espècies autòctones del Pirineu: fagina, cabirols, marta i geneta... però també d'altes més emblemàtics com el Trencalossos, Galls i Linxs que es van apropar molt, permetent-los la seva observació, mentre las guies de natura els explicaven les seves característiques i peculiaritats.

Com us imaginareu, les càmeres feien fotografies soles, amunt i avall, i tothom va passar un cap de setmana molt interessant en un indret únic de la nostra geografia. Us ho recomanem i us esperem en properes activitats!

Fauna Pallars Sobirà


Deixa un comentari