Històries d’amor i màgia en el Castell Gala-Dalí de Púbol i el Taller del Caganer

Juliol 18, 2019

El 21 de novembre, per culminar la tardor, Mutuam Activa us proposa una excursió amb dos conceptes molt diferents però igual d’interessants, una visita al fascinant Castell Gala-Dalí i al singular Taller del Caganer, molt adient a l'època. Per això, sortirem a l’hora acordada de la nostra parada habitual amb direcció a l’Empordà, en ruta realitzarem una primera parada per esmorzar (no inclòs al preu).

Arribarem a Púbol, població on es troba el Castell Gala-Dalí. Un edifici medieval on Salvador Dalí va materialitzar un desbordant esforç creatiu pensant en una persona: Gala, i en una funció, un lloc idoni pel descans i el refugi de la seva esposa. El pas del temps va determinar la transformació d’aquest espai, entre 1982 i 1984, en el darrer taller de Salvador Dalí i en el mausoleu per a la seva musa.

Quan Dalí va comprar el Castell, el 1969, estava molt deteriorat, amb sostres caiguts, esquerdes importants i el jardí en estat semisalvatge. Tot això atorgava al conjunt un aspecte romàntic que és el que els Dalí valoraren i intentaren mantenir en la restauració que van encomanar. Es va consolidar l’aspecte ruïnós exterior, sense amagar les cicatrius provocades pel pas del temps.  Salvador Dalí  va utilitzar de manera molt intel·ligent les parets i els sostres semiderruïts, creant espais insospitats i de dimensions molt contrastades; va concebre la decoració interior basant-se en representacions pictòriques als murs, falses arquitectures, barroquisme tèxtil, antiguitats, simbologia de caràcter romàntic… El resultat és un lloc tancat, misteriós, privat, auster i sobri, amb espais de gran bellesa, com ara l’antiga cuina convertida en cambra de bany o el Saló del Piano.

Havent vist el castell, ens traslladarem fins a Torroella de Montgrí per visitar el curiós Taller del Caganer. Un taller artesanal que fabrica durant tot l’any aquests personatges, símbol de la cultura tradicional nadalenca de Catalunya.

Al migdia, un cop finalitzades les visites, dinarem a un restaurant de la zona, i després d’una estona de sobretaula i temps lliure, iniciarem la tornada per carretera que ens ha de portar de nou a Barcelona.

Si vols conèixer aquests escenaris tan especials, reserva la teva plaça trucant al 93 380 09 60 o a través d’un correu electrònic a l’adreça mlopezbrea@mutuam.com

INFORMACIÓ D’INTERÈS
• Lloc i hora de trobada: Ausiàs Marc 39, a les 8:00 h
• Preu mutualista Servei Gent Gran: 60 €
• Preu acompanyant: 65 €


Deixa un comentari