Bulgària la joia desconeguda d’Europa, t’espera aquest estiu

Març 12, 2018

Conèixer Bulgària forma part de la programació d'estiu de l'agenda trimestral d'activitats de Mutuam Activa entre el 19 i el 23 de juny. Us avancem l'itinerari per a què pogueu fer plans i  aprofitar aquesta ocasió per aprendre més d'aquest país de l'Est d'Europa, encara avui desconegut per a molts.

Els búlgars, originaris d'Àsia central, es van fusionar amb els habitants eslaus de la regió de l'actual Bulgària en el segle VII. Va lluitar contra l'imperi bizantí i va ser envaïda pels turcs otomans al segle XIV, fins la seva independència l'any 1908. Va participar en les dues guerres mundials en el bàndol perdedor i va caure sota la influència soviètica fins l'any 1990, que va finalitzar la dominació comunista, iniciant el seu camí cap a la democràcia.

Influenciada per diferents civilitzacions antigues, tarsos, grecs, romans, eslaus i búlgars, està plena de joies artístiques i arquitectòniques, algunes d'elles patrimoni de la Humanitat. No desaprofiteu aquesta ocasió per conèixer Bulgària, un país europeu que s'obre al mar Negre, per darrera de Sèrbia, per damunt de Grècia, la veïna d'Ucraïna i a tocar de Turquia. Deixa't endur per Mutuam Activa i posa a punt la teva càmera de fotografia o el teu mòbil.

Reserva ara la teva plaça per telèfon o e-mail.

  • Telèfon: 93 380 09 60
  • Correu electrònic: mlopezbrea@mutuam.com

Dia 1. BARCELONA – SOFIA

Sortida amb autocar fins a l’aeroport de Barcelona. Embarcament al vol amb destinació Sofia. Arribada, recollida d’equipatges i trasllat al centre de la capital del país per visitar, amb autocar, el centre històric de la ciutat. Serà un primer contacte per conèixer els principals atractius de la ciutat. La ruta amb autocar finalitzarà a l’hotel, on soparem.

Dia 2. SOFIA

Després d’esmorzar comencem la visita a peu pel centre històric de la ciutat de Sofia. A mans d’un/a guia local, descobrirem els indrets més emblemàtics, com la Plaça d’Sveta Nedelia, la rotonda de Sant Jordi, el Teatre Nacional, la Plaça Batenberg, el Palau Reial, l’antiga Basílica de Santa Sofia, l’església de Sant Nicolau i, com no, la Catedral d’Alexandre Nevski. Després de dinar, ens dirigirem al parc natural Vitosha, on descobrim els rius de pedra, fenomen natural únic de la regió. Temps lliure a l’hotel i trasllat al restaurant per sopar.

Dia 3. PLOVDIV

Esmorzar a l’hotel i sortida en direcció a Plovdiv, la ciutat més antiga de Bulgària. Visitarem, amb guia, el centre històric de la ciutat i recorrerem el seu barri renaixentista amb edificis construïts entre els segles XVIII i XIX. Continuarem amb la visita del teatre romà i les esglésies de Sant Constantí i Santa Helena. A la tarda, visita del Monestir de Bachkovo, un dels centres religiosos ortodoxos més importants del país amb data del 1083. Una curiosa construcció de grans dimensions, amb dos patis interiors amb una església a cadascun. Anirem a Sofia per sopar i tornarem a l’hotel.

Dia 4. MONESTIR DE RILA

Esmorzar a l’hotel i sortida per visitar el Monestir de Rila, construït al cor de les muntanyes amb el mateix nom, a la part occidental del país. Fou fundant durant el segle X pel monjo Ivan Rilski, del qual expliquen que va viure santament a l’interior d’un arbre tallat en forma de taüt. Des dels seus inicis ha estat, històricament, el centre impulsor de la cultura nacional búlgara. Visitarem el monestir, el museu i l’antiga cuina. Després de dinar anirem a Sofia per gaudir d’una estona de temps lliure abans de sopar a l’hotel.

Dia 5. SOFIA – BARCELONA

Esmorzar a l’hotel i sortida amb autocar per desplaçar-nos fins el Museu Nacional d’Història, on s’exposen importants mostres del Tresor dels Tràcis. També visitarem un dels atractius arquitectònics, artístics i religiosos més importants de Bulgària: l’Església de Boyana, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. A l’hora indicada, dinar i trasllat a l’aeroport internacional de Sofia per realitzar tràmits de facturació i embarcament en el vol que ens ha de portar de tornada a Barcelona. Arribada, recollida d’equipatges i trasllat amb autocar al nostre punt de trobada habitual.

DADES D'INTERÉS

  • Lloc de trobada: Ausiàs Marc, 39
  • Hora de trobada: 8.45h

PREU

  • Preu mutualista Servei Gent Gran: 1.025€
  • Preu acompanyant: 1.125€
  • Suplement individual: 140€
  • Assegurança de cancel·lació: 24€

Més informació i reserves

  • Telèfon: 93 380 09 60
  • Correu electrònic: mlopezbrea@mutuam.com

Deixa un comentari