Bilbao va rebre als viatgers de Mutuam Activa, amb els braços oberts

Agost 3, 2015

Bilbao i les terres del nord, esperaven l'animat grup de sèniors del Servei Gent Gran de Mutuam, i sèniors d'altres entitats com Clinicum, Mutual Mèdica, Col·legi de Farmacèutics o Vital Seguro, que  van sortir en autocar cap el nord, fent una primera parada a Pamplona, just un dia abans del “chupinazo”. Us podeu imaginar l'ambient que es respirava pels carrers del centre...una explosió de color blanc i vermell !

Ja a Bilbao, van visitar la ciutat de la mà d'un guia especialitzat que els va mostrar amb detall la Basílica de Nostra Senyora de Begoña, el Mirador d'Arxanda, el Barri de Deusto i el barri antic que no podia faltar. Com era d'esperar van fer una parada llarga al Museu Guggenheim, ideat per Frank Ghery, i avui simbol de la ciutat. Amb una temperatura bona, malgrat la onada de calor, van fer via cap a Gernika, on van fer una visita a la "Casa de Juntas" que es troba al costat del roure, símbol del País Basc, i on van fer la foto més representativa d'aquest viatge. Un dels llocs on es troben alguns dels paisatges més impressionants de Biscaia i Euskadi es la reserva de la Biosfera d´Urdaibai. A tots els viatgers els van quedar gravats els seus paisatges tan meravellosos.

Molt entusiasmats i encara no cansats, visiten Elantxobe, una de les poblacions costaneres més pintoresques i de forta tradició pesquera de la costa Biscaïna. Tot vorejant la Ria del Nervion, van arribar a Getxo, vila senyorial plena d'elegants palauets propietat de la burgesia basca. Van passejar pel  "Pont Penjant o Transbordador de Biscaia", patrimoni de la humanitat. Ja arribant al final de viatge, van visitar Bermeo i San Juan de Gaztelugatxe, per enfilar el camí de tornada a Barcelona, amb una breu parada a Vitòria per conèixer de primera mà els edificis medievals, la Catedral de Santa Maria i el famós Museu de Naipes, creat per la coneguda casa Fournier.

Així van acabar cinc dies plens de petites aventures i anècdotes succeïdes en un entorn natural, diferent al de Catalunya. Mutuam Activa us agraeix a tots la vostra animada companyia i esperem veure-us en alguna nova aventura de la programació de tardor. Som-hi doncs!


Deixa un comentari