“Amb els viatges de Mutuam, saps que en situacions complicades sempre trobes aixopluc”

Març 13, 2018

Glòria Mataró (74 anys) i Ramon Parera (80 anys)

Aquesta parella de viatgers infatigables han visitat ja cinquanta-vuit països i només els queda Oceania per poder dir que han trepitjat tots els continents. Amb aquesta inquietud per recórrer món, sumar anys no podia esdevenir un llast sinó una oportunitat per viatjar d’una forma diferent. Va ser això el que els va portar a Mutuam Activa, el servei trimestral d’oci, viatges i lleure per a gent sènior, en què tot està organitzat per no haver de preocupar-se de res.

Ja coneixien el Grup Mutuam i participaven en els seus tallers de memòria quan, fa uns sis anys, es van interessar per l’agenda d’activitats i sortides. El primer viatge al qual es van apuntar va ser a Berlín. “De seguida ens vam començar a sentir molt bé als viatges de Mutuam Activa i hi vam conèixer molta gent amb una edat i uns interessos similars”, recorda el Ramon. Des de llavors, s’han apuntat a un munt de sortides internacionals, però també a escapades d’un o dos dies per gaudir dels racons més interessants del nostre país. “Vas a llocs on segurament no se t’ocorreria anar sol”, explica el Ramon rememorant la visita a Prats de Lluçanès.

De viatjar amb Mutuam Activa, valoren molt la companyia de la resta del grup, sobretot als vespres, ja recollits a l’hotel, però també la seguretat que els dona. “En situacions complicades, sempre trobes aixopluc”, assegura la Glòria, que subratlla la qualitat humana de la Montse, la coordinadora del Grup Mutuam, que els acompanya en tot moment i davant de qualsevol adversitat. Així mateix, destaca la cura dels organitzadors a l’hora d’escollir els guies: “Es nota que es busca gent que transmet, que et fa viure el que expliquen”. Després d’esmentar molts  dels viatges que han fet amb Mutuam, la inquieta parella no deixa passar l’oportunitat de fer saber a la seva organitzadora el seu interès per conèixer les capitals bàltiques.


Deixa un comentari