Visitem Berlín, ciutat de contrastos difícils d’oblidar!

Gener 15, 2015

Abans d’agafar un avió sempre ens passa el mateix: tot son corredisses per casa fent les maletes, carregant càmeres i mòbils, fent llistes, comprovant la meteorologia i fent trucades i gestions d’última hora. Sabem que s’acosta aquell moment en el que, ben asseguts a l’avió, deixem enrere els nervis, les llistes i la rutina i ens agafa aquell somriure permanent de victòria, a l’expressió de la cara, que ens durarà i s’intensificarà al llarg de tot el viatge per terres berlineses.

Ja amb un peu a terra a Berlín, el primer que fem moguts per una força desconeguda és fer un mos a una pintoresca cerveseria, on pretzels, cervesa i salsitxes alemanyes, ens fan d’amfitrions a la nostra arribada. Més no es pot demanar per apassionar-te d’entrada d’aquesta capital europea. Berlin fa olor a història. Per la pell, fàcilment, entren sensacions d’una ciutat que sembla que s’hagi aturat en el temps:  l’estil urbà de la ciutat, la imatge del mur de Berlín i el seu significat històric,  i el simbòlic monument a l´Holocaust, insignificant pel que representa, malgrat passin els anys.

CIMG2541

Les explicacions  del guia van ser completes i excepcionals. Jorge i el seu bon humor, ens va conduir  a través de la historia del mur que va formar part de les fronteres inter-alemanyes entre el 1961 i el 1989. En resum, aquest any, els berlinesos i el món sencer, hem pogut celebrar els 25 anys de la seva caiguda. Les vistes imprescindibles que ens emportem a la butxaca i als mòbils, immortalitzen la Porta de Brandenburg, la torre de la televisió a l´Alexanderplatz, la seva majestuosa Catedral, la cúpula daurada de la Sinagoga, l´avinguda Unter den Linde, la  Potsdamer Platz i entre d’altres, els seus canals...tot farcit de bicicletes que alegren els carrers.

Berlin del 6 al 10 de Octubre de 2014 195 - copia

Inoblidable el plàcid i petit creuer (en aquest ordre) que vàrem gaudir pel riu Spree, que passa per Berlin, fent lluir encara més aquesta ciutat històrica. A cavall entre lo vell i modern.  Amb un nou dia, toca dia de Museus. Com per visitar tot el complex de l’Illa de museus, ens caldrien més dies, ens enfoquem en el Museu de Pèrgam i el Neues Museum, tots dos senzillament meravellosos ! De passada per Postdam, visitem la rèplica del Palau de Versalles  i joia de l’època, imprescindible de conèixer,  que Frederic el Gran, rei de Prússia, va ordenar construir al 1744.

CIMG2465

A tocar del final del viatge i quasi de tornada entre maletes i encàrrecs d’última hora, per ésser aquest un grup entranyable i genuí, us enllestim una regalet de traca final, tot sopant sota la cúpula de vidre del parlament alemany, el Reichstag. Per nosaltres, una nit inoblidable, com poques ! Malgrat tot té un principi i un final, el bon regust de boca que ens deixa aquesta ciutat, ens anima a començar una llista nova pel proper viatge, sempre amb la vostra companyia. Fins la propera, viatgers intrèpids de Mutuam Activa!

Alguns dels comentaris dels nostres grans viatgers:

Mª Dolors Forns Serralonga: "Estic molt contenta un “10” per la Montse i la Rosa. Ha estat un viatge per recordar. Tornarem."

Ramon Parera Llacuna: "Sorprès agradablement dels serveis i prestacions d'aquest viatge."


4 comentaris a “Visitem Berlín, ciutat de contrastos difícils d’oblidar!”

  1. Perdon por escribir en castellano me crie en la epoca franquista. Regreso a Barcelona enero 2016. Me quedo. Espero poder ir a algun viaje en enero. Saludos!

    Respon

Deixa un comentari