Mutuam Activa visita la Casa Amatller de Barcelona

Juny 2, 2015

El 27 de maig, 29 fans de Mutuam Activa, entre sèniors del Servei Gent Gran de Mutuam i sèniors d’altres entitats associades com Clinicum, Col.legi de Farmacèutics i Mutual Mèdica...etc, van fer via cap a la Casa Amatller situada al Passeig de Gràcia, 41: residència de l´industrial xocolater Antoni Amatller que la va adquirir l'any 1898. Per aquesta finca de 1.415 m2, de planta baixa, quatre pisos i jardí de 800 m2, en va pagar unes 490.000 pessetes. L'arquitecte Josep Puig i Cadafalch es va fer càrrec de la remodelació de la finca per a convertir-la en residència.

Ja tots a punt a l'hora prevista, van començar visitant la planta principal on vivia la família, passant pel rebedor, que (valgui la redundància) els va rebre amb un, artístic, missatge català de benvinguda "Deu vos bon dia i bona hora", en paviment de mosaic romà. Després van poder comprovar com tota la planta estava destinada a vivenda amb una distribució clàssica i típica de l´eixample barceloní amb algunes modificacions (com l'ús d'arcs per disposar d'espais més amplis) fetes per Puig i Cadafalch. També van veure els dormitoris del pare, Antoni Amatller, i de la filla, amb portes molt treballades i majestuoses. En el saló van gaudir d'una col·lecció de vidres arqueològics exposats en unes vitrines dissenyades també, per Puig i Cadafalch. Tots els arrambadors de la casa son de ceràmica amb cantoneres de marbre rosa de Buixcarró, que reben llum natural dels celoberts centrals, mitjançant uns grans finestrals de vidre emplomat, repartits per tota la casa. La nota curiosa és que el despatx del xocolater, Antoni Amatller, estava ubicat en el punt central de la planta, controlant tota la vida i els moviments de la casa.

Visita acabada i bocabadats per l'obra de Puig i Cadaflach, després de dues hores de visita amb guia inclosa, el grup va sortir satisfet i content de la nova lliçó sobre modernisme que van rebre. No us perdeu la programació d'aquest trimestre estival!


Deixa un comentari