Usuaris de la Llar Residència la Sardana -salut mental- coneixen l’obra “El trencanous” de Txaikovski

Febrer 5, 2016

Fa ja un any que el Centre Residencial Mutuam Manresa participa en el "Programa Apropa Cultura" dels Departaments de Benestar Social i Cultura. Aquest és un programa sòcio-educatiu dels equipaments culturals de Catalunya, adreçat al sector social per afavorir l'assistència i participació a les programacions d'aquests equipaments a persones amb risc d'exclusió social. El programa enforteix les experiències vitals dels col.lectius més vulnerables i fa realitat el dret a la cultura per a tothom. La temporada passada,  més de 19.000 persones en risc d'exclusió social van tenir l'oportunitat d'assistir als espectacles i activitats de 54 equipaments culturals de Catalunya. Aquesta fita es fa possible gràcies a la reserva d'entrades pels usuaris d'aquestes entitats de caire social que participen en el programa i que poden obtenir-les a preu simbòlic de 3€.

Gràcies a  aquest programa els usuaris de la Llar-residència La Sardana de salut mental de Manresa, van veure "El trencanous" acompanyats per un educador del centre a finals de desembre al teatre Kursal de Manresa. Es tracta del conte de fades-ballet en dos actes i tres escenes, de Txaikovski (1840-1893), composat entre 1891-1892, que va posar música a l'adaptació d'Alexandre Dumas (pare) del conte ‘El trencanous i el rei dels ratolins" d'Ernst Theodor Amadeus Hoffmann.

La veritat que va ser tot un luxe veure a la ciutat de Manresa aquests intèrprets i sentir la música i la història d'una nena, d'un regal i d'una nit de Nadal. La tradició diu que veure "El Trencanous" abans de Nadal, porta bona sort...així que un final d'any rodó!


Deixa un comentari