Una castanyada amb distància i mesures, denominador comú en les discretes celebracions dels centres residencials del Grup Mutuam

Novembre 12, 2020

Malgrat el pas de la COVID19, els centres residencials de Grup Mutuam han sabut adaptar-se a les mesures i protocols que s’han anat establint i amb el pas dels mesos han anat organitzant alguna activitat cultural d’arrelada tradició catalana que cada any ham celebrat.
Molt més moderades i discretes, la tradicional castanyada ha passat per la majoria de residències per a anet gran i centres de dia, i així contribuir a gaudir d’un dia especial amb l’esperança de que això anirà passant i que entre tots ho aconseguirem.

Els centres de dia que gestiona Grup Mutuam, com per exemple, el CD Creu de Barberà, CD Torreromeu i CD de Prosperitat, van celebrar la castanyada amb diferents manualitats: uns van elaborar una divertida castanyada ben caricaturitzada que es van endur a casa, altres van fer un taller de memòria tot recordant com celebraven la castanyada en el passat, també van realitzar una il•lustració amb la castanyera com a protagonista i berenar a base de panellets i els usuaris més atrevits van disfressar-se de castanyeres.

Les residències per a gent gran que gestiona Grup Mutuam a Catalunya van apuntar en els seus calendaris aquesta data tan típicament catalana i per exemple, el Centre Residencial Mutuam Manresa, va organitzar un taller de manualitats amb panellets i el moniatos com a protagonistes i també van fer una mirada de reüll al Halloween més americà, a base de disfresses, els més atrevits.

La Residència Vila-seca (Tarragona) es va dedicar a les castanyes, i com a manualitat van fer les paperines, que els professionals del centre van omplir de castanyes ben torradetes que van repartir entre els diferents sectors d’aquesta residència geriàtrica. Aquesta celebració va ser molt ben acollida pels usuaris d’aquest centre i els professionals disfressats van poder comprovar lo ben rebudes que van ser les castanyes , gaudint així malgrat tot, d’aquesta festa tan tradicional que tots els usuaris coneixen.

El Centre Assistencial Mutuam La Creueta (Sabadell), amb places sociosanitaries i places de residència geriàtrica, van organitzar alguna manualitat, van fer escrits sobre la castanyada, van berenar moniatos i castanyes, van preparar també un menú especial pel dia de tots Sants, i van veure un vídeo sobre aquesta tradició tan tradicional, arrelada a Catalunya.

La Residència Rubí al Vallès Occidental, la Residència Font Florida, la Residència Moli- Via Favència i el Centre Residencial Mutuam Collserola a Barcelona ciutat, també van dedicar part de les activitats d'aquells semana a la castanyada, amb tast de panellets, disfresses i música.


Deixa un comentari