Avancen favorablement les teràpies en grup de la UTC del Centre Residencial Mutuam Collserola per a familiars de persones amb demència

Febrer 7, 2022

El darrer trimestre de l’any passat, es van posar en marxa teràpies en grup per a familiars de persones amb demència de la Unitat de Trastorns de Conducta (UTC) del Centre Residencial Mutuam Collserola. Aquestes, es van crear com un espai per a intercanviar experiències amb altres familiars que es troben en una situació similar.

Durant les sessions es van tractant temàtiques diferents com l’evolució de la malaltia, l’abordatge dels símptomes, la comunicació, recursos comunitaris, el dol i maneig de l’ansietat. La idea és compartir però també donar pautes, eines i recursos, a més d’aprendre tècniques de relaxació. L’encarregada de conduir les sessions és la psicòloga del centre, Helena Puigdollers, qui comença cada teràpia amb una breu explicació la qual dona pas a l’espai d’intercanvi de vivències. Les trobades tenen una durada de noranta minuts cadascuna i es realitzen cada dijous de manera quinzenal en grups de deu a dotze persones.

Es van iniciar amb catorze sessions programades, però la idea és que si continuen avançant tan favorablement, s’ampliarien a la residència.


Deixa un comentari