Una Setmana Santa tradicional i engrescadora als centres per a gent gran de Grup Mutuam

Abril 22, 2022

La Setmana Santa va engrescar a la gent gran dels centres de Grup Mutuam per trencar la rutina i celebrar tradicions i activitats variades.

Als Centres de Dia Creu de Barberà i Torre Romeu, ambdós equipaments públics gestionats per Grup Mutuam a Sabadell, van elaborar ous de pasqua i van tastar la tradicional mona.

A prop, el Centre Assistencial Mutuam La Creueta, també es van fer tallers de mones de pasqua i menús especials pel Divendres Sant i el Dilluns de Pasqua. A més, es van organitzar diferents activitats centrades en la Quaresma, Setmana Santa i Pasqua. Es va aprofitar per treballar la reminiscència i la comprensió dels conceptes bàsics representatius a més de fer tertúlies on s’estimulaven els sentits i les capacitats cognitives.

La Residència Rubí, equipament públic gestionat per Grup Mutuam,  va aprofitar el bon temps d’aquells dies per fer les celebracions a l’exterior. Entre residents i professionals van preparar dinàmiques de jocs cognitius per repassar tots els costums de la Setmana Santa, del lloc d’origen de tots i totes les presents. A més, van fer-se grups amb diferents noms de confraries i aquests van recrear una processió.

La Residència Les Franqueses, propietat de la Fundació Privada Les Franqueses del Vallès, no va faltar mona i dinars especials.

La gent gran de la Residència Vila-seca, no va tenir descans. Les persones usuàries del Centre de Dia, van recrear una processió, van elaborar pins decoratius i van preparar les mones per menjar-se-les el mateix dia. A la residència, a banda de taller de mones, treballs manuals, decoració del centre i dinars especials, van aprofitar el servei comunitari dels alumnes de l’Institut de Vila-seca per fer excursions.

Les festes van coincidir amb les portes obertes del nou Celler de Vila-seca i es van organitzar escapades en diferents grups per fer visites guiades. Una de les primeres, va estar en mans de la primera tinent alcalde, Manuela Moya. Una sortida emotiva i entretinguda, ja que molts dels i les residents van conèixer el celler a la seva joventut quan era actiu.  


Deixa un comentari