Arriba el Sant Jordi, la festivitat més estimada per la gent gran dels centres de Grup Mutuam

Abril 27, 2023

Sant Jordi és una de les celebracions més populars i estimada pels catalans i catalanes. Per aquest motiu la gent gran dels centres de Grup Mutuam la celebra amb molta il·lusió. Si bé tots ja coneixem la història i tradició de la festivitat, els centres i residències no deixen de sorprendre any rere any amb les seves activitats diverses, a les quals s'han implicat residents, professionals i familiars.

Els Centres de Dia Creu de Barberà, Nova Lloreda, Torre Romeu i Enric Casanovas, van centrar les seves activitats a elaborar punts de llibre i roses, a més de recitar poemes. Pel que fa als Centres de Dia Espanya Industrial i Nova Lloreda, la recitació de poemes es va fer a càrrec dels alumnes del col·legi Joan Peregrí i de l'Escola Mercè Rodoreda, respectivament.

El Centre Assistencial Mutuam La Creueta un cop més, i com a cada festivitat, va oferir un menú especial pels seus usuaris i usuàries. També, es van fer activitats diverses, com manualitats o una paradeta de roses i llibres al centre. D'altra banda, el mateix dia de Sant Jordi, van venir els voluntaris de la Fundació La Caixa i van regalar roses a tothom. Per a sorpresa de la gent gran, les roses havien estat realitzades per una entitat de persones en situació de discapacitat física, i els hi va fer molta il·lusió.

Tot seguit, les altres residències tampoc van quedar-se curtes. La Residència Vila-Seca ubicada a Tarragona, també va organitzar tallers d'elaboració de roses. El mateix diumenge 23 va repartir-les tant a la seva residència com al Centre de Dia Vila-Seca. Per una altra banda, i aprofitant el motiu de la celebració, es va fer contacte amb la Colla Petits Pintors i es va organitzar una activitat amb els capgrossos. Altrament, a Cornellà, la Residència Jaume Nualart van confeccionar xapes i punts de llibre per obsequiar a les famílies. També, les persones residents van rebre roses i a la tarda, els més atrevits van recitar poemes i rondalles als companys. Per acabar, van poder gaudir d'una actuació de sardanes i música popular catalana del grup del casal.

Les visites van ser el punt fort de la Residència Rubí, i anaven carregades de moltes sorpreses. Per un costat, el Casal Teresa Altet i alguns voluntaris van visitar el centre i van obsequiar els i les residents amb punts de llibre i roses. D'altra banda, els residents i alumnes de l'Institut Regina Carmenli, conjuntament amb les famílies i professionals, van participar en el Concurs Literari, commemorant la importància de l'escriptura i la lectura. Finalment, els Infants de la Llar Tagore van venir a veure la representació amb titelles de la popular Llegenda de Sant Jordi a càrrec de les persones residents del centre. Va ser una setmana molt especial per a tots i totes.

Els pacients de l'Hospital d'Atenció Intermèdia Mutuam Güell també es van animar a celebrar la diada. Es van regalar les roses venudes per l'Associació Espanyola Contra el Càncer, aportant així un granet de sorra a la causa. Aquestes van ser repartides per un voluntari del Programa Final de Vida i Soledat, un programa coordinat per l’EAPS Mutuam Barcelona, els quals estan impulsats per la Fundació La Caixa. D'altra banda, a l'Hospital de Dia van menjar pastís i van fer tallers de roses i murals per decorar el centre.

Al Centre Residencial Mutuam Manresa es va posar una paradeta de Sant Jordi que donava la possibilitat d'intercanviar llibres entre residents, familiars i professionals. També, juntament amb la Llar-Residència Salut Mental La Sardana, van rebre la visita d'estudiants de l'Institut Guillem Catà i van fer tallers de roses els uns amb els altres. Tot seguit, els residents de La Sardana van voler aprofitar i sortir a fer una passejada per veure les paradetes de Sant Jordi.

Per si no n'hi hagués prou, els i les professionals del Centre Assistencial Mutuam Collserola van tenir el detall d'organitzar una obra de teatre amb titelles per tots i totes les residents. Per posar-se més en el paper, van disfressar-se i van passar una estona molt divertida.  De la mateixa manera, la Residència Les Franqueses, a més de repartir roses i menjar pastís, també va jugar amb les disfresses i el centre va rebre la visita del cavaller de Sant Jordi.

Mentrestant, també a Barcelona, la Residència Mercat del Guinardó va fer un recital de poemes i acudits que va acabar derivant en una festa on molts i moltes van ballar i gaudir de la música. Per acabar la vetllada, el grup de gòspel Bactua va dedicar un concert a les persones grans. Aquest es va fer a la Plaça del Mercat, amb la col·laboració de la direcció del Mercat del Guinardó. El més divertit va ser que la gent del barri s'animés a participar en la celebració. D’altra banda, a la Residència Sant Cugat també van fer un recital de poesia que va derivar en un pica-pica per a tots i totes i en la visita de l’alcaldessa i el tinent de l’alcaldia.

Finalment, i no menys important, des de Grup Mutuam es va promoure un any més l'acció social "una rosa per a cada persona usuària i empleada". Aquesta bonica mostra d'atenció personal va generar una immensa il·lusió entre els i les treballadores de Serveis Centrals, i en general, de tot el Grup Mutuam.


Deixa un comentari