Sant Jordi arriba als centres de Mutuam com una de les festivitats més esperades

Abril 26, 2019

Les celebracions de Sant Jordi són molt esperades per residents, usuaris i professionals dels centres de Grup Mutuam a diferents municipis. Els espais s’omplen de roses i guarnits, el temps primaveral convida a passejar per carrers i places per veure les parades de llibres i els tallers de manualitats prenen un sentit molt especial els dies anteriors al 23 d’abril. Des de la Direcció General de l'entitat, a més, es promou que cada treballador o treballadora rebi una rosa de part del grup. En línia amb la seva política de Responsabilitat Social Corporativa, es procura que les flors siguin adquirides en entitats col·laboradores o en altres de caràcter social.

A Barcelona ciutat, els usuaris del Centre de Dia Verdum han portat a terme diferents activitats conjuntament amb els professionals. Per una banda i abans de la Diada, s'han fet dos tallers de punt de llibre amb plastilina i un taller per crear un accessori en forma de rosa per penjar a la solapa. Per l’altra, el mateix 23 d’abril s'ha organitzat una gimcana i diferents activitats cognitives al voltant del Sant Jordi. Les persones usuàries han gaudit tant de les manualitats prèvies com del mateix dia passant una estona agradable. Per finalitzar, han menjat un bon pastís d’aquesta Diada.

A la residència i Centre de Dia Font Florida, han preparat divertits punts de llibre i un llibre d'activitats per a cada resident i usuari de centre de dia. Un any més, la venda de roses i petits detalls ha estat un èxit.

També a la Residència Mercat de Guinardó han volgut posar el seu granet de sorra en aquesta gran festa en què Catalunya s’omple de roses fent un lliurament d’aquestes flors a les persones residents. A més, han muntat una paradeta de venda d’objectes artesanals relacionats amb la Diada que han preparat durant la Setmana Cultural, uns dies que han inclòs teatre, coral i festa d’aniversaris.

Els centres de Grup Mutuam a Badalona i Cornellà, tampoc no s’han volgut perdre les celebracions. El Centre de Dia Nova Lloreda ha optat per la confecció de roses, però aquesta vegada amb pasta de sal i per fer punts de llibre amb relleu gràcies a una rosa i un drac.

A la Residència Jaume Nualart, per la seva banda, han muntat una paradeta amb les manualitats de residents i treballadors del centre. Així mateix, han visualitzat una projecció d'imatges relacionades amb aquesta diada i han recitat poemes i cançons populars. Cada resident ha tingut dues roses, una tipo agulla confeccionada per ells, i la natural, que han rebut de la mà del director. Per endolcir la festa, han menjat per postres un pastís especial. Després de berenar, han visualitzat un curt de la llegenda de Sant Jordi i, seguidament, se’ls ha lliurat una revista amb reculls de dites i endevinalles populars citades per ells.

Als centres per a gent gran de Mutuam al Vallès Occidental i Oriental el Sant Jordi també s’ha viscut amb intensitat. La Residència Sant Cugat ha rebut la visita de l’alcaldessa, Carmela Fortuny, de la tinent d’alcaldessa Susanna Pellicer i de tècniques de l’Ajuntament, que han regalat roses als residents de part del consistori. Per rebre-les s’ha celebrat un esmorzar especial a la sala del Casal.

Els usuaris del Centre de Dia Sabadell Centre han elaborat una manualitat protagonitzada, com no, per la rosa i el llibre. Per no perdre's durant la lectura, van pensar que un original punt de llibre guarnit amb pètals de rosa, fusionant els dos símbols tradicionals d'aquesta data, seria de molta utilitat. Així mateix, han aconseguit que la rosa adquireixi dolçor en elaborar-se amb llaminadures. Ha costat molt a alguna persona usuària, però, no clavar-li el queixal abans de temps. A la tarda, han gaudit d’una activitat intergeneracional amb la visita dels alumnes de 4t d'ESO de l'escola PIA de Sabadell, que han fet un recital de poesies relacionades amb Sant Jordi.

Les persones usuàries de Centre de Dia de Torreromeu, també a Sabadell, han elaborat durant aquest dies uns detalls commemoratius. Han pintat un temorós drac traient foc i han pintat unes roses folrades i enganxades sobre una base de goma EVA i els han afegit un imant perquè les puguin enganxar a la nevera i recordar per sempre aquest Sant Jordi 2019.

Aprofitant la celebració del Sant Jordi, les persones usuàries del Centre de Dia de la Creu de Barberà han participat en una activitat, conduïda per la terapeuta ocupacional i amb la col·laboració de l'equip gerocultor han elaborat un punt de llibre amb restes seques de roses i amb un toc de color amb purpurina. Una activitat senzilla però amb un resultat molt atractiu que ha satisfet tots els participants.

La Residència Les Franqueses, propietat de la Fundació privada de la Gent Gran de Les Franqueses del Vallès gestionada per Mutuam, ha celebrat la setmana de Sant Jordi amb molta il·lusió i una variada proposta d’activitats amb les famílies, els professionals i el voluntariat. Els residents han fet diferents manualitats per guarnir la residència. La regidora de Gent Gran del municipi, Rosa Pruna, ha regalat durant la Diada a totes i tots els residents i professionals una rosa i un llibre. A la tarda, amb l’ajuda de familiars, voluntaris i personal, han anat a la plaça a veure les paradetes de llibres, roses i les sardanes dels més menuts, els nens i nenes de les guarderies Cavall Fort i Les tres Bessones. Aquest dimecres, com a cloenda de les activitats de Sant Jordi, la coral de Gent Gran de Granollers ha ofert un concert de cants molt bonics i s’ha organitzat un joc de quinto.

Al centre de Grup Mutuam a la capital del Bages, la Residència Manresa, les persones que hi viuen també han passat un Sant Jordi molt actiu. S’hi ha organitzat un concurs de poesies, el lliurament de roses, una sortida per visitar les parades del passeig més emblemàtic de la ciutat i un taller de punts de llibre i una paradeta per vendre’ls dins del propi centre.

Les celebracions dels centres de Girona tampoc han passat per alt les tradicions ni el vincle amb la ciutat. Els pacients de l’Hospital Sociosanitari de Girona han optat per celebrar el Sant Jordi muntant una parada de roses i llibres. Els llibres solen ser donacions, que ells venen a preu simbòlic, mentre que les roses són d'una floristeria petita local, on les compren a molt bon preu i després les revenen. Fa mes de 10 anys que els pacients, amb l'ajuda de la infermera i l'auxiliar de clínica de l'hospital de dia, munten el 23 d'abril aquesta parada i amb els ingressos que n’obtenen poden organitzar algunes petites excursions i activitats internes o comprar materials per al centre de dia.

Al Centre de Dia Onyar, el dia 23 han venut roses i el 24 han celebrat la final del projecte intergeneracional de Sant Jordi, amb la representació per part de les persones usuàries del servei i de tres alumnes de l'IES Ermessenda d’una obra relacionada amb aquesta Diada.


Deixa un comentari