Un Sant Jordi protagonitzat per l’esperança i la il·lusió als centres del Grup Mutuam

Abril 27, 2021

El Sant Jordi, ja acostumava a ser una celebració molt esperada als centres i residències per a gent gran del Grup Mutuam. Però després d’haver-ho passat en confinament l’any passat, enguany s’ha agafat amb especial il·lusió. Tot i que no ha estat possible fer reunions amb les famílies, el personal dels centres, amb enginy, ha aconseguit fer protagonista durant la diada, a la il·lusió, l’esperança i la tradició. Tots, amb les seves activitats diverses, que s’unificaven amb els llibres i les roses. Aquest any la voluntat de l'empresa ha estat que tot el personal i persones usuàries gaudissin d'una rosa. Per això, es van distribuir roses totes elles proveïdes per entitats amb finalitats solidàries.

El tret de sortida el van donar els centres de dia. Al Centre de Dia Nova Lloreda de Badalona, els usuaris i usuàries, van voler rebre la diada amb un toc tradicional a casa seva, i per això van preparar dies abans, uns imants de roses amb la bandera de Catalunya. A diferència del Centre de Dia Creu de Barberà i Torre Romeu, ubicats a Sabadell, els quals van preferir decorar la seva llar amb una rosa de paper, feta per ells mateixos i en el cas del darrer, també amb punts de llibre pintats a mà.

Els professionals del Centre de Dia Sabadell Centre, van preparar per usuàries i usuaris, un berenar de pastís de Sant Jordi, cafè i roses per a gaudir plegats.

Per una altra banda, els usuaris del Centre de Dia Onyar ubicat a Girona, van anar un pas més enllà, amb uns balls de celebració i unes roses de cartolines. 

Els centres de dia ubicats a Barcelona, van continuar amb els treballs manuals. El Centre de Dia Enric Casanovas, va apostar per uns pins de roses i dracs molt originals, el Centre de Dia Espanya Industrial per un mural de roses fetes amb paper de diari i el Centre de Dia Verdum per punts de llibre fets també amb retalls de diari. Accessoris festius que van acompanyar amb pastís tradicional. 

Canviant de modalitat artística, el Centre Residencial Mutuam Collserola, va voler sorprendre a tothom amb una obra de teatre, on no van faltar ni el drac ni Sant Jordi. L’actuació va estar tan especial, que ho han volgut compartir amb tothom a través d’aquest vídeo. 

Centre Residencial Mutuam Collserola

A l’Hospital Sociosanitari Mutuam Güell, es van repartir roses de l’Associació Oncolliga de Girona pel personal. Mentre les auxiliars del centre, Maria Ferrer i Pilar Mora, es van dedicar a repartir a pacients, unes roses fetes per elles mateixes.

El Centre Residencial Mutuam Manresa, va apostar per tot. Decoració festiva, dinar especial amb pastís, lectura de poemes, concurs de dibuix artístic i elaboració de punts de llibre per a les seves famílies. A l’altra banda del recinte, les usuàries i usuaris de la Llar-Residència Salut Mental La Sardana, van realitzar uns pins molt colorits i van poder fer una sortida per la ciutat, per veure les paradetes de Sant Jordi.

La Residència Vila-seca, també va gaudir de passejades pel municipi. Usuaris i usuàries van fer un recorregut pel castell i per punts decorats amb escultures elaborades amb llibres.  

En escènica, la repartició de roses a les persones residents, ja va estar un moment de goig. I així ens ho han tramès amb fotografies, la Residència Rubí, la Residència Mercat del Guinardó, la Residència Font Florida, la Residència Jaume Nualart on a més van fer un llibre de receptes pels familiars, la Residència Molí-via Favència, on també es van animar a recitar poemes i a muntar una paradeta de llibres, i la Residència les Franqueses, els quals van elaborar un vídeo recopilatori del moment de lliurament de roses i llibres. 

Residència Les Franqueses

Deixa un comentari