Sant Cugat enforteix vincles als tallers de jardineria i horticultura

Desembre 20, 2023

Durant el mes de novembre, la gent gran de la Residència, Centre de Dia i el Casal Sant Cugat, equipament públic gestionat per Grup Mutuam, van viure dues jornades excepcionals fent tallers de jardineria i horticultura als encantadors jardins del centre. Les sessions van ser impartides amb gran èxit per dues cooperatives referents en el sector: L'Ortiga, especialitzada en horticultura, i Rizoma, experta en jardineria.

Aquesta col·laboració forma part del projecte de Formació en Horticultura Ecològica, Jardineria i Autosuficiència, Aterra i s'emmarca el Pla d’Inclusió Social organitzat pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Aquesta col·laboració amb les coperatives es basa en el retorn d'hores del Banc del Temps, en el qual l'associació de Gent Gran del Casal Sant Cugat és sòcia activa.

Les activitats es van centrar en la plantació de rosers, gessamins i plantes aromàtiques, així com plantes de flor d'hivern als testos de l'entrada i altres espais verds del centre. Al final de les sessions, es va dur a terme una petita trobada d'intercanvi entre els participants, on es va compartir informació sobre les plantes que havien estat sembrades i es van donar consells pràctics sobre les tasques de manteniment necessàries. Així doncs, la iniciativa no només va proporcionar una oportunitat única per aprendre tècniques de jardineria i horticultura, sinó que també va fomentar la integració i la cohesió social entre els usuaris i usuàries de la Residència, centre de Dia i el Casal Sant Cugat.

En definitiva, la formació Aterra destaca la importància d'aquestes accions, que no només beneficien els participants sinó que també contribueixen al benestar de la comunitat en general. La jornada va concloure amb un ambient positiu i satisfacció general entre els participants!

Sant Cugat tallers jardineria i horticultura

Deixa un comentari