La readaptació de la tasca i forma de treballar de les educadores socials dels centres de Grup Mutuam davant la Covid19

Desembre 16, 2020

Amb la irrupció de la crisi sanitària per la COVID19, les reunions d’educadores socials de tots els centres propis i gestionats del Grup Mutuam, que s’organitzaven periòdicament per compartir recursos, projectes i idees, van aturar-se. Després de molts mesos, la setmana passada aquestes trobades van reprendre’s en el format avui de moda: la videoconferència.

Durant la trobada, es va posar de manifest el repte que suposa ara planificar activitats amb les limitacions actuals, la distància de seguretat, les sectoritzacions dels centres residencials, les desinfeccions contínues i altres mesures, que fan que les activitats que es planifiquen requereixin una major implicació i dedicació de temps per part dels professionals, cosa que succeeix amb les visites setmanals dels familiars i l’organització de videotrucades entre els residents i les seves famílies.

Tot ha estat un repte per a les educadores socials, però la majoria ha coincidit amb una solució per a tots: organitzar activitats, sempre, dins els grups bombolla i la creació de “kits de material individual”. Tenint en compte les preferències i habilitats de cada usuari o resident, els proveeixen de material adaptat per fer les seves activitats individuals. També tenint en compte els recursos tecnològics de cada centre, s’han reinventat les activitats per continuar treballant el contacte, la integració i la participació activa dels residents amb l’exterior, i evitar la sensació d’aïllament social i familiar.

És així com es farà front al període de festes nadalenques des dels centres. Val a dir que com no es podran celebrar les tradicionals activitats com les corals intergeneracionals, dinars col·lectius, col·laboracions amb entitats, la missa de Nadal, les visites d’escoles i recitals de poesia, etc. aquestes s’adaptaran al format virtual i en alguns casos es podrà permetre la rebuda de cartes i dibuixos personalitzats per part d’algunes escoles.

Com veieu aquesta readaptació de les activitats a les residències i centres de dia, comporta una gran dedicació per part dels professionals, que durant la seva retrobada van poder posar en comú experiències en benefici de tots. És d’agrair la feina que estan portant a terme i la seva predisposició davant l’adversitat en aquests  moments que vivim tots plegats.


Deixa un comentari