Projecte estimulatiu digital “Una finestra al món per conèixer Sabadell”, dels usuaris del Centre Mutuam La Creueta

Octubre 28, 2020

Aquest octubre, liderat per la psicòloga Ana Maria Rubio del Centre Assistencial Mutuam La Creueta, i en vistes a la situació epidiemològica que vivim encara i les restriccions que sembla que vindran, s'ha creat un innovador grup d'estimulació cognitiva els dijous als matins, que gaudeix dels beneficis d'aquesta activitat a través de mitjans digitals propis que el centre ha estat planificant, i ampliar així, les activitats que puguin fer els usuaris i residents amb seguretat, garantint les màximes mesures d'higiene i prevenció de contagis.

Aquesta activitat d'estimulació, el mes d'octubre, s'ha dedicat al concepte de l'orientació, en relació a la persona, al temps i a l'espai. Es persegueix afavorir i activar l'orientació espacial i temporal, mantenir l'orientació personal, activar la memòria personal i autobiogràfica, treballar el llenguatge automàtic, afavorir la parla i la fluència verbal i millorar la capacitat d'atenció i concentració.

A aquests efectes, s'utilitzaran recursos i estratègies diversos, com l'ús de calendaris per treballar aspectes recents del dia a dia,  les estacions de l'any, festivitats importants, cronologia personal (biografia personal, dates i esdeveniments importants) i orientació espacial (el lloc a on estem, diferents ciutats que han conegut, etc...).

Amb aquesta organització,  objectius per assolir, l'empenta dels professionals i les ganes de interactuar dels residents, aquesta activitat té l'èxit i la satisfacció, garantides,


Deixa un comentari