Professionals de l’Hospital Sociosanitari Mutuam Girona, presents a l’acte d’homenatge a les víctimes per la COVID19

Juliol 27, 2020

El dimarts 14 de juliol a les vuit del vespre es va celebrar al parc de les Ribes del Ter a Fontajau (Girona) un acte en memòria de les víctimes de la Coivd-19 i d’homenatge als professionals que els van acompanyar en tot moment. L’acte va estar presidit pel Molt Honorable Sr. Joaquim Torra i Plau, president de la Generalitat de Catalunya i va ser organitzat per l’Ajuntament de Girona al que representava l’alcaldessa, la Sra. Marta Madrenas.

L’Hospital Sociosanitari Mutuam Girona va estar convidat a l’acte i van anar-hi alguns professionals dels diferents equips, del sociosanitari, del centre de dia, del PADES, de l’EPAC. Va ser un acte molt emotiu i sensible, on es va barrejar la poesia i la música. 147 espelmes estaven enceses a l’escenari en record de les persones mortes a Girona per la Covid-19.
L’acte va ser conduït per la periodista Clara Sánchez-Castro, que va tenir com a preludi el repic simultani de totes les campanes de la ciutat. Només començar es va fer un sentit minut de silenci i després els parlaments es van anar intercalant amb les actuacions del cor Preludi –ahir excepcionalment barrejant els seus cors infantil i juvenil–, que va posar banda sonora a l’acte amb On suuri Sun rantas (un cant a la natura finès), Vull escriure en un mur (de Demis Roussos) i Heal the world (de Michael Jackson, traduït al català pel cor Preludi). A banda dels discursos de les autoritats, hi va intervenir també un representant de les famílies, Fèlix Xunclà, que va perdre la seva mare per la Covid-19 i que va llegir el text No em dugueu enlloc més, del professor gironí Jordi Vilamitjana, mort al maig arran d’un càncer.

“De la ciutat de Girona en memòria de totes les persones que la pandèmia de la Covid-19 ens ha pres abans d’hora. Sempre mantindrem viu el seu record.” Aquest és el text de la plaça commemorativa que es va descobrir, al peu d’un desmai recent plantat a la llera del Ter a Fontajau. Al final de l’acte d’homenatge a les víctimes del coronavirus es va fer una ofrena floral que quedarà com a “símbol físic del llegat” de les víctimes, en paraules de Madrenas.


Deixa un comentari