Professionals de l’Hospital Sociosanitari Mutuam Girona participen activament en el Dia Mundial de l’Ictus

Desembre 17, 2019

La Unitat de Rehabilitació Neurològica Integral de l’Hospital Sociosanitari Mutuam Girona juntament amb l’Hospital Universitari Josep Trueta i l’Associació Ictus Girona, el 28 d’octubre van celebrar el Dia Mundial de l’Ictus. Al llarg de tot un matí, es van realitzar un seguit de tallers de ioga, d’origami, disfàgia i del mètode Ronnie Gardiner® per a persones afectats desprès d’un ictus. Al final del matí, es va tancar l’acte mitjançant l’exposició de dos testimonis afectats i una conferència amb el títol: La música com a eina terapèutica: el ritme per al cos i els canons per al llenguatge. Experiències d’una Unitat Neurològica Integral, a càrrec de la fisioterapeuta Samira González i la logopeda Neus Martí, treballadores de l’HSS Mutuam Girona.

D’una banda, la fisioterapeuta Samira González, que també va impartir el taller sobre el mètode Ronnie Gardiner®, va descriure el funcionament d’aquest mètode i l’aplicació actual en la unitat. El mètode multimodal Ronnie Gardiner® està basat en els principis de la neuroplasticitat, aprenentatge motor i control postural amb l’ajuda de la música amb pols marcat per aportar informació multisensorial (visual, auditiva, quinestèsica i tàctil) per estimular processos neurològics que depenen de l’experiència.

D’altra banda, la logopeda Neus Martí va explicar com la música pot ser una eina terapèutica durant la rehabilitació en pacients que presenten una afàsia. Per aquest motiu dins la Unitat Neurològica Integral es va decidir crear una coral per aquest tipus de pacients, amb la finalitat de millorar l’accés al lèxic, la prosòdia, FFEE, disminuir els símptomes ansiosos, millorar la marxa, i per tant, com a conseqüència, realitzar una rehabilitació holística.


Deixa un comentari