Grup Mutuam, a través del Centre La Creueta, aposta per una cuina i una neteja amb menys impacte ambiental

El Centre Assistencial Mutuam La Creueta de Sabadell impulsa noves accions vinculades a la seva responsabilitat amb la societat i l’entorn, d’acord amb la política d’RSC de Grup Mutuam. Fa temps que la Direcció del centre i les empreses proveïdores dels serveis de cuina i de neteja i bugaderia han posat en comú la seva sensibilitat respecte a l’impacte mediambiental de les activitats en aquest àmbit i, per això, han posat fil a l’agulla per trobar noves solucions més sostenibles.

Com a resultat d’aquestes inquietuds, l’empresa de neteja està introduint l’ús de productes ecològics i cent per cent biodegradables en el seu servei al centre. “Es fa sempre que és possible, perquè hi casos, com el de la desinfecció, en què no es pot prescindir completament dels químics”, explica la directora de La Creueta, Dolors Cabré. Una altra mesura important per reduir l’impacte ambiental és el de l’ús de productes fungibles, com el paper, provinents del reciclatge més pur a partir d’envasos de cartró i de begudes. Els nous materials disposen de l’etiqueta d’àmbit europeu Ecolabel, a més d’un certificat que informa dels arbres que s’han deixat de talar i del CO 2 que s’ha deixat d’emetre en la seva producció.

Neteja Mutuam La Creueta

Pel que fa a l’àmbit de la cuina, l’empresa proveïdora ha apostat per eliminar completament l’ús de plàstics aquest mes de juliol i substituir-lo per altres materials biodegradables, com la fusta, la fibra de coco, la fibra d’arròs o el paper reciclat. “Amb els protocols de seguretat de la Covid, s’ha incrementat molt l’ús de materials d’un sol ús”, assegura Dolors Cabré, que explica que, per exemple, els estris per menjar que es fan servir a les habitacions es fiquen en una bossa per tal d’evitar que es toquin de nou a la cuina.

Per a la Creueta, la mesura adoptada per Arcasa se suma a altres accions que ja s’estan portant a terme entorn a l’alimentació. D’una banda, s’ha establert una col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Rastro Solidario per al reciclatge de l’oli usat. “Tot el que els vam lliurar durant el 2020 ho van valorar com l'equivalent a una donació solidària de 1.990 euros”, recorda la directora. D’altra banda, s’han pres mesures per evitar el malbaratament alimentari millorant els canals de comunicació entre la cuina i Infermeria per tal d’ajustar les quantitats de menjar que es preparen a les necessitats reals de les persones usuàries, així com als canvis de dieta i/o altes del centre.

Tant la implantació de l’ús dels nous productes de neteja com la reducció dels materials d’un sol ús aniran acompanyades d’accions de sensibilització i formatives al conjunt de professionals del centre. “Hem d’aprendre nous circuits i a utilitzar productes diferents per tal de garantir la mateixa seguretat de sempre, però generant menys petjada en el planeta”, detalla la directora.


Deixa un comentari