Molt més que àpats i regals per celebrar el Nadal als centres i residències de Mutuam

Gener 9, 2019

Els diferents centres i recursos de Grup Mutuam no han deixat escapar les celebracions de Nadal i han omplert l'agenda d'activitats, algunes de més tradicionals i altres de menys convencionals, però totes elles pensades per gaudir de les festes en bona companyia i de forma activa.

La Coral de Collserola, formada per diferents professionals de Mutuam Collserola, va oferir una actuació amb motiu de la inauguració del Pessebre dels Apartaments, el 12 de desembre. El senyor Vila, usuari dels apartaments, li va fer entrega de manera espontània a la doctora Lobera de la batuta per dirigir la coral de Collserola. En el mateix acte inaugural, Dolors Barneda, també usuària dels apartaments, va recitar uns poemes.

Per celebrar les festes nadalenques com cal, a la Residència Mercat del Guinardó, un equipament públic gestionat per Grup Mutuam a Barcelona, algunes de les persones que hi resideixen s’han encarregat d’elaborar els guarniments.

Al Centre de dia Nova Lloreda, han rebut la visita d’un grup d’alumnes de quart de primària del Col·legi Mercè Rodoreda. Els nens i nenes van tocar la flauta i van cantar nadales. L’objectiu, a més de gaudir d’una celebració tradicional, era oferir una activitat diferent i amena a les persones usuàries que els ofereixi benestar, en potenciï l’orientació temporal i els generi reminiscència.

També al Centre de dia Sabadell Centre també van rebre la visita d’estudiants, en aquest cas de l’Escola Martí i Pol. La cantada de nadales que van oferir va ser una de les activitats d’esperits nadalenc amb què els usuaris i usuàries han gaudit d’aquests dies. El 18 de desembre, van rebre en companyia d'algunes famílies la visita del Pare Noel, que va repartir regals. Després van gaudir d'un àpat de Nadal conjuntament amb els professionals del centre de dia. Un altre dia, un grup va visitar la tradicional fira de Santa Llúcia, ubicada als voltants de l’Ajuntament de Sabadell, on van trobar els establiments on venen tot tipus d’ornaments de Nadal, el pessebre, l’església de Sant Félix i una plantada de food trucks.

Al Centre de dia Torreromeu, els usuaris van participar en una trobada “coffe-time” en la cafeteria del casal. La finalitat de l’activitat era treballar la reminiscència parlar sobre les tradicions que cadascú posava en pràctica per celebrar el Nadal. D’altra banda, van celebrar la festa de Nadal amb un àpat especial en companyia de professionals i de les coreografies amb què els va delectar el grup de ball del Casal.

La Residència Jaume Nualart, ubicada a Cornellà, també ha donat la benvinguda al Nadal amb una repleta agenda d’activitats. La nota musical la van posar les actuacions del grup extremeny San Isidro Labrador i de la Tuna dels Estudiants de la Facultat d’Empresarials. A més, es va organitzar un bingo especial de Nadal i es va preparar un espectacular pessebre vivent. També durant aquest dies es va fer el lliurament de la placa de guanyadora dels Concurs de postals de Nadal de Grup Mutuam a una de les usuàries del centre, Isabel Ortega.

Des de la inauguració del pessebre, el 4 de gener, fins a l’arribada dels Reis d’Orient, el 6 de gener, la Residència El Molí ha portat a terme aquest Nadal un programa amb tot tipus d'activitats que han gaudit conjuntament residents, familiars i personal. Les activitats més lúdiques van ser el Tió, que va cagar una bossa de dolços a cada resident, el sopar de Cap d’Any, la visita dels Reis d’Orient, interpretats pels gerocultors i carregats d’obsequis, i la interpretació musical i lliurament de regals per part de la Creu Roja. Hi ha va haver també temps per a les iniciatives solidàries, amb la participació en el Banc d'Aliments, la Marató de TV3 i la Recollida de joguines organitzada per la Creu Roja.

Les tradicions catalanes més arrelades es van fer un lloc també a l’agenda d’activitats nadalenques del Centre Assistencial Mutuam La Creueta, a Sabadell. Les persones residents van fer cagar el Tió acompanyades de familiars, professionals i voluntaris, i plegats van cantar nadales i van gaudir d’un berenar especial. Així mateix, també van visitar la mítica Fira de Santa Llúcia, amb productes d’artesania i elements típics nadalencs, i van presenciar una cantada de nadales dels professionals i una actuació musical de Karla Show. En el marc del seu programa de tallers de cuina, van fer-ne un específic per a aquestes dates, en què van aprendre a preparar canapès.

A la Residència Vila-seca, a les activitats més tradicionals, com el guarniment de l’arbre de Nadal o el dinar amb les famílies, s’hi han sumat diverses visites. Es va organitzar una sortida amb les famílies a la Pineda per veure-hi el pessebre de sorra i tres avis caracteritzats de patges es van apropar a una escola apartada del municipi per recollir les cartes de la canalla. Alguns nens i nenes van visitar el centre per fer cagar el Tió junt amb els residents i diverses corals i alumnes de cant de l’Auditori s’hi van acostar per oferir les seves interpretacions musicals.

Les persones que viuen a la Residència Rubí van gaudir amb la fabulosa visita que els va fer Santa Claus, que els va portar un dolç present i les va informar de la preparació dels regals perquè la nit de Nadal fos màgica i especial. També van fer una sortida a la Fira de Santa Llúcia de Sabadell, en aquest cas en un autocar subvencionat per la Fundació Mutuam Conviure que els va permetre passar una matinal molt bonica visitant totes les paradetes i pessebres.

La Residència Les Franqueses també ha aprofitat les oportunitats que ofereixen aquestes dates per trencar amb la rutina, amb un taller de manualitats en què es va donar forma a uns simpàtics àngels, amb un bingo intergeneracional amb nois i noies de l’Institut El Til·ler. Tampoc no hi va faltar el tradicional dinar de Nadal.


Deixa un comentari