Les celebracions de Nadal van començar amb activitats lúdiques variades als centres de Grup Mutuam

Gener 9, 2020

Els preparatius del Nadal i els primers dies d’aquestes festes es van viure amb intensitat als centres i residències de Grup Mutuam. Com cada any, en aquestes dates tan assenyalades es porten a terme activitats tradicionals, i algunes de menys convencionals, amb què es dinamitza el dia a dia de les persones usuàries i se les motiva a vincular-se amb la comunitat.

Mutuam Collserola va preparar les festes molt activament. Va ser allà i a una de les seves usuàries, Rosario Arroyo, on es va lliurar el primer premi del concurs de postals de Nadal de Grup Mutuam. Els seus residents també van rebre la visita i els millors desitjos per a l’Any Nou dels alumnes de Col·legi Salesians. Els nenes, no només van compartir una estona conversant amb ells, sinó que també van oferir-los un conjunt de nadales. D’altra banda, a Mutuam Collserola, els residents i les seves famílies van poder gaudir d’una entretinguda actuació del Mag Marc, que va deixar bocabadats els assistents amb els seus trucs.

Tant al Centre de Dia Verdum com al Centre de Dia Enric Casanova, van rebre grups de voluntaris de la Creu Roja que els van lliurar regals i amb qui van cantar nadales. L’agradable visita va acabar amb bons desitjos per a l’any 2020.

Aquest Nadal el Centre assistencial Mutuam la Creueta es va omplir de joves i canalla plens d'energia que, entre plors i rialles, cançons i balls, van donar, espontàniament, el millor de si mateixos, removent emocions, formant creences i valors que perduraran per molt temps en la memòria d’ells mateixos i dels residents. Van participar en aquesta experiència l’Escola Vedruna el Carme, l'Escola Pública Enric Casasses, la institució la Vall, l'institut Pau Vila, el centre d'educació especial de secundària Xalest i els nens i nenes de catequesis de la parròquia de Sant Feliu. A banda de les activitats dins del centre, les persones usuàries van poder visitar, com cada any, la fira de Santa Llúcia.

La Residència Jaume Nualart va organitzar just abans del Nadal un munt d’activitats lúdiques. Primer de tot, van rebre la visita de nens i nenes de P4 i P5 del CEIP Santa Eulàlia que van oferir un espectacle nadalenc amb instruments musicals en què interactuaven amb els residents. Aprofitant l'esdeveniment es va fer entrega de la medalla centenària a una resident per part d'una nena que feia anys aquell dia. El protagonisme musical va continuar amb l’actuació de la coral de Jaume Nualart amb una encertada selecció de nadales. Poc després, va arribar el tradicional bingo especial de nadal amb premis propis de l'estació.

Un dels esdeveniment amb més bona acollida va ser el dinar especial de Nadal, que va estar seguit d’una tarda d’actuacions musicals amb els grups de playback del Casal. El mercat solidari va ser el colofó de tot un any de feina d’algunes residents que creen diferents peces, mitjançant el punt, i les posen a la venda durant aquesta jornada. La música va sonar de nou a la residència gràcies a l’actuació del grup extremenys San Isidro Labrador, que va donar el tret de sortida a les festes nadalenques.

A la Residència Mercat de Guinardó van rebre la visita de l’alumnat de 13 i 15 anys de l’escola Abat Oliva, que, passejant per les diferents plantes i repartint manualitats, van cantar nadales i les van acompanyar d’instruments i coreografia. Un altre dia qui els va visitar va ser la coral ‘Avis de Sant Andreu’, que va oferir-los un concert de Nadal. Voluntaris de la Creu Roja també s’hi van apropar per felicitar les festes als residents, cantar plegats unes nadales i donar-los uns regals. Finalment, la residència va acomiadar el 2019 amb un berenar especial i música de tots els temps.

El Pare Noel – interpretat per un dels residents - va ser l’encarregat de fer una visita a la Residència Rubí.  Va passar per totes les plantes repartint bon humor i caramels entre els seus sorpresos companys.

La Residència Vila-seca va començar a preparar-se per al Nadal amb el guarniment propi d’aquestes dates. El tret de sortida de les celebracions es va fer coincidir amb l'encesa de llums pública, davant de la residència, per part de l'alcalde del municipi, Pere Segura. Acompanyats de diferents col·lectius, els residents van participar en nombroses activitats. Amb els més petits, van compartir nadales i van fer tallers de postals de nadal; amb els mitjans, els alumnes del conservatori, van gaudir d’un concert de cant i amb fagots; i amb els més grans, la coral Cantaire de La Pineda, es van delectar amb les Nadales.

A més d'aquests actes, es va organitzar l'esperat dinar de nadal amb més d’una trentena de famílies, durant el qual es va obsequiar la guanyadora del sorteig de la panera. Seguidament,  es van organitzar diferents sortides per gaudir de l'ambient nadalenc, una d'elles, amb els alumnes d'APS de l'institut, que van aprofitar per veure les llums de Nadal del municipi i, una altra, a Reus. Com cada any, tres patges de la residència van visitar l'Escola més allunyada per recollir-hi les cartes dels alumnes. Per acabar, no podia faltar la festa tradicional del tió, en què més de 50 nens i 70 avis van compartir la il·lusió d'una tradició que no es perd amb l'edat.

La Residència Les Franqueses, responent a la crida de l’emissora de ràdio Rac 1 de vídeos casolans per felicitar les festes de Nadal, va proposar a les persones usuàries participar-hi. La proposta va ser acollida amb un gran entusiasme i els residents van posar fil a l’agulla amb tot el que tenien a l'abast: nadales, gorres de Pare Nöel, elements decoratius i unes pancartes on es llegia: Residència Les Franqueses us desitja bones festes. Durant la gravació del vídeo no hi van faltar rialles i anècdotes. A banda d’això, la Residència es va preparar per gaudir del Nadal amb un guarnit especial i va rebre la visita del Rei i dels nens i nenes de P5 de l'Escola Guerau de Liost de Corró d'Avall amb qui van compartir una estona de cançons.

A la Residència Molí-Via Favència, les activitats es van iniciar amb la inauguració del pessebre i van finalitzar amb l'arribada dels Reis d'Orient. Entre totes dues, hi va haver el tió, el sopar de cap d’any, en què els treballadors van gravar un vídeo, l’entrega de regals i el concert de la Coral del voluntariat de la Creu Roja i un concurs de guarnit nadalenc a les diferents plantes, entre d’altres. També s'hi van organitzar dues iniciatives solidàries: la recollida de producte per al Banc d'Aliments i la participació a la Marató de TV3 mitjançant una gran panera amb aliments donats per les famílies i treballadors del centre.


Deixa un comentari