Les celebracions de Girona Temps de Flors arriben al sociosanitari Mutuam Girona

Maig 31, 2017

La capital gironina va acollir, del 13 al 21 de maig, la 62a edició del Girona Temps de Flors, una celebració  coneguda ja arreu del país que cobreix d’exposicions de flors monuments, patis i jardins. El sociosanitari Mutuam Girona va fer el seu particular homenatge a aquesta festivitat tan característica de la primavera a la ciutat.

A iniciativa dels treballadors i del sociosanitari, es van organitzar diferents tallers adreçats als pacients per preparar manifestacions artístiques amb flors amb l’objectiu de distribuir-les a tot el centre. Els professionals van escollir diversos pacients, sobretot amb problemes de dolor crònic i agut amb evolució tòrpida, i van organitzar unes sessions en què se’ls encomanava unes tasques (per exemple, recollir ampolles grans d’aigua) i se’ls facilitava el material necessari per portar-les a terme. Després, es van fer tallers amb pacients i alguns familiars per explicar com havien de fer les manualitats i, finalment, es van exposar les obres d’art resultants.

Els gran nombre d’hores que hi van dedicar tant els professionals del centre com els pacients i les seves famílies van servir per obtenir un molt bon resultat artístic però també terapèutic, doncs molts dels pacients explicaven que durant els dies en què es preparava la celebració “no tenien ni temps de pensar en el seu dolor”. La iniciativa ha partit dels propis professionals i esperen sistematitzar-la de manera que cada primavera els pacients del sociosanitari participin de forma terapèutica en el Girona Temps de Flors.


Deixa un comentari