Les activitats significatives dels usuaris de la Residència les Franqueses del Vallès, en aquests dies de confinament pel Covid19

Abril 5, 2020

Les videotrucades són un gran recurs en aquests dies de confinament i visites restringides. Aquest apropament disminueix la incertesa, l’angoixa i l’estrès que ens porten aquests dies d’aïllament. Divendres va tocar el torn de trucades als usuaris de la unitat de psicogeriatria de la Residència per a gent gran de Les Franqueses, per a mantenir el contacte amb els seus familiars per generar-los un benestar mutu tan a residents com famílies.
També fan especial èmfasis en mantenir una rutina amb activitats adients a cada usuari del centre. Per exemple, les activitats basades en el mètode Montessori reforcen el desenvolupament de les habilitats motrius fines, la manipulació i la interacció amb diferents materials i objectes, per estimular i preservar les funcions sensorials, cognitives i motores, mantenint l’autonomia, la capacitat d’elecció i la funcionalitat. Per exemple, una nina aporta beneficis a la persona gran, disminueix el neguit i la tensió que comporta la demència en alguns moments. Interaccionar amb una nina o nino, aporta molts beneficis per a la persona, estimula la parla, afavoreix el sentiment de sentir-se útil ja que la persona té el sentiment d'estar ocupada tenint cura del nino/a, i augmenta el benestar emocional i l’autoestima. En aquest últim cas fer-se la manicura, amb esmalt proporciona benestar per la cura d’una mateix, de forma autònoma.


Deixa un comentari