La vessant lúdica del Carnestoltes a la Residència Vila-seca

Març 20, 2015

A la Residència Vila-seca la festa de carnestoltes es va celebrar el divendres 13 de febrer amb un concurs de disfresses en el que varen participar els professionals del centre i en el que els usuaris van fer de jurat.  La temàtica triada pel concurs van ser els esports olímpics. Els professionals del centre, ben caricaturitzats amb diferents modalitats esportives (natació sincronitzada, animadores professionals i  bàsquet), van haver de presentar també una actuació. L'equip guanyador va ser el de la natació sincronitzada. El confetis, les rialles, el color, la música, la dansa, l'espectacle i la participació van satisfer  les necessitats lúdiques i afectives dels usuaris mentre que també treballaven l'orientació temporal.

Setmanes abans i per grups, en funció de les capacitats i necessitats, tots els avis van elaborar els elements decoratius de la festa de carnestoltes: les anelles de les olimpíades, cartells, caretes gegants amb paper de seda (una forma d’estimular la motricitat fina, les relacions interpersonals i la participació en el centre), les creatives caretes de carnestoltes (per a usuaris amb deteriorament motriu i cognitiu baix) i les caretes de paper (tècnica de relaxació que genera benestar, tranquil·litat i estimula àrees cerebrals relacionades amb la motricitat, els sentits i la creativitat).

Jurat

En paral·lel a tots aquests tallers, els professionals es van disfressar cada dia amb un complement diferent, arribant al Dijous Gras amb una disfressa sencera i un menú especial: coca de llardons, pa amb tomàquet i botifarra d’ou.

Aquest any degut a la proximitat de Sant Valentí els usuaris de la residència també van elaborar unes piruletes amb forma de cor amb les que van adjuntar una targeta de felicitació personalitzada i una bossa de galetes elaborades en el taller de cuina.

Professionals Mutuam

Un treball de luxe i una celebració 10 !


Deixa un comentari